Analyse En toen waren ze nog met zijn drieën

carol Vander Cruyssen
| 8 reacties
En toen waren ze nog met zijn drieën

Op speeldag 23 losten Aalst en Waregem de rol in de top 5 na nederlagen bij het leidersduo. Coxyde sluipt dichterbij en de nieuwe trainer Hoekman debuteert bij Mechelen met een 0 op 6. Ook de strijd voor de barrageplaats onderaan ligt nog volledig open.

Aalst en Waregem haken af

 

De clash van deze 23ste speeldag stond geprogrammeerd op het gezellige veld van Heist Op Den Berg, waar ploeg in vorm, Eendracht Aalst, op bezoek was. Winst kon de Ajuinen na een geweldige remonte dichterbij de medeleider brengen. Aalst trok met een 29 op 33, met veel vertrouwen, maar met een lijst onbeschikbaren op zoek naar een nieuwe zege. De talrijke toeschouwers zagen een vrij evenwichtige en gesloten wedstrijd. Een klein kwartier voor het einde scoorde Jantje Hendrickx uit een standaardsituatie. Als een duivel uit een doosje kopte hij een hoekschop aan de eerste paal binnen en toonde hiermee nogmaals de efficiëntie van de leidersploeg. Aalst probeerde in de slotfase zijn aandeel in de titelstrijd nog te redden en zag een doelpunt afgekeurd worden. Voor de Ajuinen is dit de eerste nederlaag sinds de komst van trainer Bart Van Renterghem.

Boom kende absoluut geen problemen met de vijfde in de stand, Racing Waregem. Het trio Verroken, Glouftsis en Poorters was oud-standing en stuurde verbazend gemakkelijk de West-Vlamingen kansloos naar huis. Waregem mag de stille hoop op een belangrijke rol in het titeldebat nu ook opbergen en proberen om nog een plaatsje in de eindronde te bemachtigen. Temse, dat op de derde plaats stond, trok naar de Egmontstede. KSV Sottegem deed eerder dit seizoen alle leidersploegen in het zand bijten, maar was helemaal geen partij voor de jongens van Andries. De crisis wenkt in Zottegem en daar zal de zware 1-5 thuisnederlaag zeker nog wat extra zout in de wonde strooien. Temse mag zich komende zondag opmaken voor een derby en topper tegen leider Rupel Boom.

Vigor Hamme krijgt de motor maar niet op toerental. Na een wisselvallige heenronde, begon het vrij goed en met ambitie aan de terugronde. Maar tegen de rode lantaarn kwam het niet verder dan een troosteloos gelijkspel. Willebroek-Meerhof kwam na een achterstand zelfs met zijn tienen terug en tankt hiermee toch nog vertrouwen om de degradatiestrijd tot een goed einde te brengen.

 

Geslaagde en minder geslaagde trainerswissels

 

Minder goed vergaat het Racing Mechelen. De komst van de zoveelste nieuwe trainer, Danny Hoekman, zorgt tot op heden niet voor de ommekeer. Racing verloor op eigen veld tegen Deinze, dat een matig seizoen kent en ook de tering naast de nering moet zetten. Door die toch wel verrassende winst, komen de Oost-Vlamingen opnieuw in de buurt van de top vijf. Met 8 punten uit 9 matchen, kan men bij FCN Sint-Niklaas ook niet echt van een geslaagde trainerswissel spreken. Regi Van Acker schoof opnieuw onderuit, ditmaal kansloos bij Wielsbeke. Opmerkelijk voor de West-Vlamingen is, dat ze tot voor dit weekend, al hun wedstrijden van het jaar 2010 zagen afgelast. Ondanks het gebrek aan wedstrijdritme, stuurden ze de ploeg van voorzitter Van Lijsebetten puntenloos terug naar het Waasland. Een ploeg waar de trainerswissel wel succes kent, is Ternat. Peter Van Wambeke behaalde een 6 op 6 en tilt zo zijn ploeg voorlopig naar veiliger oorden. In een rechtstreekse confrontatie tegen Ieper, had het aan een vroeg strafschopdoelpunt genoeg voor de overwinning.

 

Coxyde op kruissnelheid

 

Oudenaarde prijkt met de weinig benijdenswaardige titel van “meest gepasseerde verdediging van de reeks”. Tijdens de voorbije Mercato versterkte het zich dan ook gevoelig in zijn verdediging en met succes. De ploeg hield voor het eerst sinds lang de nul op het bord op het veld van Torhout. Maar de uitstekende thuisdoelman Laleman, hield echter ook zijn netten ongeschonden, zodat beide ploegen het moesten stellen met een doelpuntenloos gelijkspel. Hoogstraten, dat niet moest spelen dit weekend, keek nagelbijtend toe en zag dat de schade voor hen eigenlijk nog meeviel. Oudenaarde, Ieper, FCN, Torhout en zelfs Sottegem blijven immers binnen hun gezichtsveld.

Een ploeg, waarover de voorbije weken nauwelijks werd geschreven of gepraat is KVV Coxyde. Na een fletse start, belandde het toch op zijn kousenvoeten in brede middenmoot. Maar de laatste maanden zette het met vrank en vrij voetbal een reeks van 8 wedstrijden zonder nederlaag neer en staat plots slechts op 4 punten van deelname aan de eindronde. Vorige week blikte het Ieper op eigen veld in en deze keer was Cappellen een maatje te klein. Voor de Antwerpenaren wenkt Palliatieve zorgen…

 

Op deze 23ste speeldag werden slechts 21 doelpunten gescoord in 9 matchen. Bijna de helft van die goals vielen op het veld van Sottegem en Rupel Boom. Acht ploegen konden de weg naar de netten niet vinden. 4 spelers mochten met rood voortijdig gaan douchen.

 

De uitslagen van de 23ste speeldag:

 

KM Torhout - SV Oudenaarde: 0-0

KSV Sottegem - SV Temse: 1-5

RC Mechelen - SK Deinze: 0-2

KSKL Ternat – Ieper: 1-0

Wielsbeke – FCN Sint-Niklaas: 2-0

Coxyde – Cappellen: 3-0

KSK Heist - Eendracht Aalst : 1-0

Rupel Boom - KRC Waregem: 4-0

Hamme VW – Willebroek-Meerhof : 1-1

Hoogstraten was vrij

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties