Engelse en Duitse media halen Zuid-Afrika onderuit

Hannes De Meyer
| 1 reacties
Engelse en Duitse media halen Zuid-Afrika onderuit
Foto: © SC

Het WK in Zuid-Afrika komt elke dag dichterbij, maar er is veel negatieve berichtgeving over het land. Het zou te onveilig zijn voor spelers, trainers en toeschouwers. De FIFA en de organisatie proberen nu met man en macht de perceptie te veranderen.

Jerome Valcke, generaal-secretaris bij de FIFA, ergert zich vooral aan de negatieve berichtgeving van Engeland en Duitsland. "Vooral uit die twee landen zijn zoveel negatieve, soms onware verhalen te horen. Die verhalen hoor ik niet in andere grote voetballanden als Italië, Spanje, Frankrijk of Nederland. De Duitsers en Engelsen hebben echter een grote stem in het voetbal. Ik vind dat teleurstellend."

"Het is een troosteloos idee dat je iedere dag artikelen kan lezen over de slechte kanten van Zuid-Afrika. Sepp Blatter zou een verkeerde beslissing hebben gemaakt. Zuid-Afrika is een gevaarlijk en een raar land. Ik snap het niet", aldus Valcke. "We vragen om een eerlijke behandeling. Dezelfde die andere landen hebben gekregen in het verleden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties