Swerts: “Dit was niet nodig”

Wouter Laeremans
| 0 reacties
 Swerts: “Dit was niet nodig”
Foto: © SC

AZ verloor met 0-1 van FC Groningen en blijft op de sukkel in de Eredivisie. Swerts kreeg nog eens de voorkeur vanwege een schorsing van eerste keus Jaliens. “Ik moet wachten op een kans, maar op de bank zitten doet pijn.”

“De eerste helft waren we veel beter dan FC Groningen”, zag de rechtsback van AZ op de clubwebsite. “Met twee heel grote kansen van Stijn Schaars en Moussa Dembele, hadden we moeten scoren. Als die ballen erin gaan, heb je een heel andere wedstrijd. Eigenlijk gaven we helemaal niks weg, ook de tweede helft niet.

“Zij scoren door één foutje achterin. Daarna gooien ze de pot volledig dicht en sleepten ze de drie punten mee naar Groningen. Die keeper redde ook een paar keer met erg veel geluk. Dit was zeker niet nodig.”

De motor van AZ slaat maar niet aan dit seizoen. “Het doet heel veel pijn om zoveel wedstrijden met 1-0 te verliezen. We krijgen steeds een doelpuntje tegen”, zucht Swerts. “We brengen redelijk goed voetbal en creëren kansen, maar de bal wil er maar niet in. Dat is het grote verschil met vorig jaar. Toen vlogen ze er langs alle kanten in. Als zoiets te verklaren valt, kun je ook naar een oplossing zoeken. Maar het is niet te verklaren.”

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties