Twente en Ruiz op gelijke hoogte van PSV

Gert-Jan Weyters
| 1 reacties

Twente komt op gelijke hoogte van PSV in de Eredivisie. Twente won van Groningen, PSV pakte een punt tegen Vitesse. Utrecht en Heracles kwamen niet tot scoren.

FC Twente - FC Groningen : 2-0

Twente heeft een uitstekende zaak gedaan in de strijd om het kampioenschap. De Tukkers boekten een belangrijke 2-0 zege tegen Groningen. Twente was de betere ploeg, maar de supporters moesten wachten tot de 70ste minuut eer Kenneth Perez de score openende. Enkele minuten later besliste oude bekende Bryan Ruiz de wedstrijd.

Utrecht - Heracles: 0-0

FC Utrecht bleef in eigen huis steken op een scoreloos gelijkspel tegen Heracles en mist zo de kans om in het klassement over de club uit Almelo naar de vijfde plaats te springen.

De thuisploeg, met Dries Mertens en Jan Wuytens in de basis, was de gevaarlijkste ploeg, maar bleef onmondig voor doel. De Tukkers wisten al 318 minuten niet meer te scoren. Mertens trapte twee keer richting doel, maar wist nooit zijn stempel op de wedstrijd te drukken.

Kevin Vandenbergh bleef bij Utrecht 90 minuten aan de bank gekluisterd. Bij Heracles zat Birger Maertens zijn tweede schorsingsdag uit.

Vitesse - PSV Eindhoven: 0-0

Ook geen doelpunten in Vitesse - PSV. De bezoekers hadden het grootste deel van de wedstrijd onder controle, maar de laatste pas kwam er nooit uit. Ondermeer Toivonen kreeg enkele kansen, maar hij kwam niet tot scoren. PSV ziet zo Twente op gelijke hoogte komen.