Ward Callens
| 2 reacties

FC Twente heeft zich weer op kop gezet van de Eredivisie. De tukkers speelden een belabberde partij, maar gingen op de valreep toch met de drie punten lopen in Arnhem. Zondag kan PSV op het veld van Heracles weer drie punten uitlopen op Twente.

Vitesse – FC Twente: 1 – 2

FC Twente heeft een goede zaak gedaan in de titelstrijd. De tukkers gingen op de valreep met de drie punten lopen in Arnhem en zetten zich zo weer op kop van het klassement. Vitesse domineerde de hele wedstrijd, maar bijt uiteindelijk in het zand.

Ronnie Stam schonk met een rake treffer in blessuretijd FC Twente alsnog de zege. Enkele minuten daarvoor had Bryan Ruiz (foto) de gelijkmaker gemaakt.

Vitesse was daarvoor nochtans de betere ploeg. In de eerste speelhelft waren de bezoekers nauwelijks over de middenlijn geweest. Het doelpunt van Paul Verhaegh was dan ook verdiend, maar bleek uiteindelijk niet voldoende voor de zege.

Heerenveen – Ajax: 0 – 2

Ajax pakte zaterdagavond de drie punten op het veld van Heerenveen. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, maar de bezoekers toonden zich superieur in de afwerking. Heerenvene eindigde de wedstrijd met tien.

Toby Alderweireld maakte na zijn hamstringblessure zijn rentree in de basis van Ajax. De verdediger toonde zich meteen belangrijk door een lob van Philip Haglund van de lijn te keren.

Na de pauze kwam Ajax gemotiveerder uit de kleedkamersen na 49 minuten spelen bracht Dennis Rommedahl de bezoekers op voorsprong. Twintig minuten voor tijd werd Christian Grindheim naar de douches verwezen na een overtreding langs achteren op Rommedahl.

Ajax kon met een man meer de wedstrijd rustig uitspelen. In de 90ste minuut kon Luis Suarez de score nog aandikken tot 0-2. Ajax blijft door de zege in het spoor van leiders Twente en PSV.

AZ Alkmaar - Roda JC: 2 - 0

AZ Alkmaar heeft geen steken laten vallen tegen Roda JC. De bezoekers deden lange tijd mee voor de knikkers, maar een eigen doelpunt van Pa-Modou Kah en een late treffer van Rasmus Elm beslisten de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg.

Na de zege op Feyenoord kan AZ nu ook juichen mét interimcoach Dick Advocaat. De bezoekers uit Limburg blijven in degradatiegevaar.

ADO Den Haag – Willem II: 3 - 0

ADO Den Haag heeft op overtuigende wijze de degradatietopper tegen Willem II gewonnen. Ricky van den Bergh kwam twee maal tot scoren voor de thuisploeg. Timothy Derijck stond negentig minuten op het veld voor Den Haag, Bart Biemans deed hetzelfde voor Willem II.

NEC – NAC: 4 – 2

Vrijdagavond al behaalde NEC een mooie zege tegen NAC Breda. Bezoekend doelman Jelle ten Rouwelaar moest vier keer in de netten graaien. Bjorn Vleminckx kwam niet tot scoren. De spits werd na 78 minuten naar de kant gehaald.

Het waren vooral de verdedigers die uitblonken bij de thuisploeg. Linksback Bram Nuytinck nam twee doelpunten voor zijn rekening. De jonge Nederlander was pas aan zijn tweede wedstrijd in het eerste elftal van NEC toe.