Ferguson: "City wordt nooit als Manchester United"

Mathias Dumarey
| 6 reacties
Ferguson: "City wordt nooit als Manchester United"
Foto: © SC

Manchester United is al jaren een vaste waarde op het hoogste Europese toneel, Manchester City is dat lang nog niet. Sir Alex Ferguson (foto) kon gisteren alweer niet laten om rivaal City eraan te herinneren dat succes niet te koop is.

Sir Alex Ferguson zegt dat Manchester City mag investeren wat het wil, maar dat het nooit het succes van Manchester United zal kunnen evenaren of verbeteren. "Zelfs niet met de miljoenen die ze al besteed hebben en nog willen besteden", aldus de manager van Manchester United.

Manchester City heeft door de aanwezigheid van Arabische sjeiks geld genoeg terwijl de financiële problemen van de Amerikaanse eigenaar Malcolm Glazer wel eens invloed zouden kunnen hebben op United. City en United stonden dit seizoen al enkele keren tegenover elkaar. "Geld heeft het competitieve element tussen clubs, spelers en media ontzetten versterkt", aldus Ferguson.

"Vooral tijdens de wedstrijden om de Carling Cup was de sfeer ontzettend gespannen. Daar zullen we mee moeten leren leven. Het is een uitdaging en daar houden we wel van. Man City kan nu vrijwel elke speler in de wereld kopen, maar kunnen ze een team kopen, of de mentaliteit die bij ons heerst?", vraagt Ferguson zich tot slot nog af in de krant The Observer.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties