Leekens: "Wat we nu neerzetten, is niet normaal"

Steurbaut Kersten
| 13 reacties
Leekens: "Wat we nu neerzetten, is niet normaal"
Foto: © SC

Georges Leekens flikt het weer. De 60-jarige trainer weet met KV Kortrijk alle verwachtingen te overtreffen. Met nog vier wedstrijden op het programma prijkt de club op een knappe vierde stek en ligt play-off 1 in het vizier.

Een mens zou het haast normaal vinden dat Leekens goede resultaten boekt. “Maar wat we nu neerzetten, is niet normaal”, stelt Leekens duidelijk in HLN. “Dit eist ook veel werk van mij, hoor.”

Nervositeit

Bij het begin van het seizoen was de voormalige bondscoach zelfs zenuwachtig. “Ik had geen voorbereidingsprogramma, geen internet, geen sauna, geen bureau, geen evenwichtige spelerskern. Maar ik heb die nervositeit niet op de groep overgedragen.”

Toch slaagt Leekens erin om met een groepje afdankertjes hoge ogen te gooien. “Natuurlijk heb ik ook in gespeeld op de revanchegevoelens bij sommige jongens, die bij hun club niet meer aan de bak kwamen. Maar ze moeten honger blíjven hebben. Na de revanche komt er nog een stap: je constant bewijzen.”

“In mijn tactische besprekingen maak ik het mijn spelers ook niet te moeilijk. Mijn spelers krijgen maximum drie richtlijnen mee. Het balletje rondtikken is mooi, maar er moet ook rendement zijn.”

Positieve punten

Leekens wil ook niet te streng zijn. “Ik hamer ook op de positieve punten, niet op de gebreken. Doe je dat wel, loop je het risico dat spelers gefrustreerd, zelfs geobsedeerd raken. Als een speler eens een mindere dag heeft, pak ik ook niet uit met grote verwijten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties