Veel Belgisch getinte goals (video)

Philippe Crols
| 0 reacties
Veel Belgisch getinte goals (video)
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is alweer een tijdje geleden dat de Belgen in Nederlandse loondienst nog een opvallende rol opeisten. Afgelopen weekend gebeurde dat wel nog eens. Drie Belgen konden scoren en bovendien waren onze landgenoten ook bij veel goals betrokken.

Leider PSV kreeg zondag een opdoffer te verwerken. Het slikte in de laatste minuut de gelijkmaker van Sparta Rotterdam (1-1). Timmy Simons zag het allemaal vanop de bank gebeuren. Hij kreeg geen speelgelegenheid. Funsu Ojo en Stijn Wuytens zaten niet in de kern.

Door het puntenverlies van de Eindhovenaren in eigen huis naderen Twente en Ajax op de leider. Twente telt na de 1-0-winst tegen Willem II nog maar een punt minder dan PSV. Bij de Tilburgers werd eerder deze week coach Alfons Groenendijk ontslagen en speelde Bart Biemans heel de wedstrijd, Christophe Grégoire bleef op de bank. Willem II is zeventiende en moet straks allicht play-offs spelen met het behoud in de Eredivisie als inzet. 

Rustige middag voor Vertonghen en Alderweireld

Ajax nadert tot op zeven punten van PSV en is derde na een eenvoudige zege tegen Vitesse (4-0). Verdedigers Jan Vertonghen en Toby Alderweireld (allebei negentig minuten tussen de lijnen) kenden dus een rustige middag. Onur Kaya zat bij de club uit Arnhem niet in de kern.

Feyenoord moet de rol bovenaan lossen na een 2-2-gelijkspel tegen ADO Den Haag. Bij de Hagenezen speelde Timothy Derijck de hele wedstrijd. Hij hinderde Feyenoorddoelman Rob van Dijk ook bij de tweede bezoekende goal.

Advocaat waarschuwt Dembele

AZ-coach Dick Advocaat zette voor de verplaatsing naar VVV Venlo Moussa Dembele en Maarten Martens in de basis. Die laatste gaf de assist voor de 0-1 en 1-3 en Dembele lag aan de basis van tweede bezoekende goal. VVV, met Kevin Begois en Ken Leemans heel de match tussen de lijnen, kwam echter nog terug tot 3-3. Kevin Van Dessel speelde het laatste halfuur mee. Ruud Boffin (VVV) en Gill Swerts (AZ) bleven op de bank. Advocaat was na de wedstrijd kritisch voor Dembele: "Zo zien we hem niet graag spelen. Hij zal dringend beter moeten spelen. Hij doet het moeilijk als het makkelijk ook kan."

NEC, met een matige Björn Vleminckx heel de match in de ploeg, verloor thuis met 0-2 van Groningen, waar Sepp De Roover nog steeds out is.

Mertens scoort tussen spreekkoren door

Een rode kaart voor NAC-speler Anthony Lurling zorgde ervoor dat de poppen aan het dansen gingen in Breda. Na aanhoudende spreekkoren besloot scheids Bjorn Kuipers de wedstrijd eventjes stil te leggen. Toen stond het al 0-1. Helemaal op het einde lukte Dries Mertens de 0-2. Hij speelde net als Jan Wuytens de hele match. Hans Somers en Kevin Vandenbergh zaten niet in de selectie. (De goal van Mertens kan u in onderstaand videofragment bekijken na twintig seconden)




Ook spreekkoren op het einde van de match tussen RKC Waalwijk en Heerenveen (waar zowel Brian Vandenbussche als Kenny Steppe niet in de selectie zaten). Toen Bas Nijhuis in het slot een onterechte strafschop voor de bezoekers had gefloten, was de maat vol voor de thuissuporters. Nijhuis kon niet lachen met de spreekkoren en legde de wedstrijd eventjes stil. Na afloop van de match en het zien van de beelden gaf de ref toe dat hij de strafschopfase verkeerd had beoordeeld. Voor RKC had Benjamin De Ceulaer eerder in de wedstrijd de 1-1 gemaakt. Alexandre Di Gregorio startte wel aan de wedstrijd, maar werd in de loop van de eerste helft vervangen. Gerard Lifondja zat niet in de Waalwijkse kern. (De goal van De Ceulaer kan u in onderstaand videofragment bekijken na 35 seconden)



Vrijdag viel er ook al een Belgische goal te zien in Nederland tijdens de match tussen Roda JC en Heracles. De bezoekers, met Birger Maertens heel de match op het veld, kwamen 0-1 voor. In het slotkwartier werd de zaak nog helemaal rechtgezet door Roda. Eerst scoorde verdediger Davy De Fauw de gelijkmaker en helemaal op het einde zorgde Jeanvion Yulu Matondo met een assist mee voor de 2-1. Yulu Matondo was na een halfuur Laurent Delorge al komen vervangen. Arnaud Sutchuin viel ook nog in. Vincent Lachambre, Bram Castro en Jamaïque Vandamme kwamen niet van de bank. Kenneth Staelens, Kris De Wree en Cliff Mardulier behoorden dan weer niet tot de selectie van Harm Van Veldhoven.

(De goal van De Fauw kan u in onderstaand videofragment bekijken na een halve minuut, wat later volgt de winninggoal met Yulu Matondo aan de basis)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties