HSV-spits Elia: "Boussoufa is mijn vriend"

HSV-spits Elia: "Boussoufa is mijn vriend"
Foto: © SC

Donderdagavond gaat Anderlecht op bezoek bij Hamburg in de 8ste finales van de Europa League.

De Duitse club beschikt over twee Nederlandse topspitsen: Ruud van Nistelrooy en Eljero Elia. De aanvaller van Surinaamse afkomst werd vorig seizoen voor 8,5 miljoen euro door HSV weggeplukt bij FC Twente. Bryan Ruiz kwam hem daar vervangen.

"Mbark Boussoufa is een vriend. Ik leerde hem kennen tijdens een tornooitje straatvoetbal in Amsterdam. We stonden allebei in de finale toen. We speelden niet tegen elkaar. Hij zat één of twee leeftijdscategorieën hoger. Maar hebben nadien nog erg vaak samen gevoetbald. Op straat, in de zaal. We zagen elkaar heel vaak", zegt Elia in HNB.

"Mbark is meer een spelverdeler, ik ben een flankspeler. Tegen Hertha stond ik centraal voorin. Maar ik ben een gelegenheidsspits. Ik speel meestal en het liefst vanop links. De kans lijkt me klein dat we elkaar zullen tegenkomen op het veld. Maar ik zal er wel van genieten om hem te zien spelen."

Hoe ga je je voorbereiden op Anderlecht? "Ik ga naar Ryan Donk van Club Brugge bellen. Met hem heb ik nog bijna dagelijks contact. We kennen elkaar van bij de jeugd, van bij de Nederlandse beloften ook. Hij is een stabiele verdediger. Ik ga hem wel wat tips vragen over Anderlecht."

"Ik weet dat het voor Anderlecht nu allemaal erg gemakkelijk loopt en dat ze die spits van zestien hebben. Tegen Ajax maakten ze al indruk. Maar wij houden ervan om tegen goed voetballende ploegen te spelen. Al moet het bij ons honderd procent beter dan zaterdag tegen Hertha. Onze droom is die finale van de Europa League hier te spelen in ons eigen stadion. En die droom blijft nog overeind." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties