Chinezen sturen refs op anti-corruptiekamp

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Chinezen sturen refs op anti-corruptiekamp

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

China wordt ook geplaagd door omkoopzaken in het voetbal. De Chinese voetbalbond wil daar iets aan doen en besliste om maar liefst tweehonderd scheidsrechters op anti-corruptiekamp te sturen.

Tweehonderd scheidsrechters zijn vanaf vandaag voor vijf dagen op anti-corruptiekamp. Men wil er in China alles aan doen om refs bewust te maken van hun taak op het veld. De arbiters zullen tijdens het kamp lezingen krijgen, aan trainingen onderworpen worden en een examen moeten maken.

"Het onderwijs voor de refs is een belangrijk punt in de voortdurende strijd tegen corruptie", liet de Chinese bondsvoorzitter weten. Onlangs werd Lu Jun, een scheidsrechter die nog actief was op het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea, opgepakt waardoor maatregelen zich opdrongen.

Afgedwaalde scheidsrechters krijgen nog altijd de kans om hun zonden op te biechten. "Als iemand bekent, moet hij wel meteen het geld op tafel leggen dat hij voor het bedrog heeft gekregen. Hopelijk bekent hij op eigen initiatief om zijn hachje te redden." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties