Inter speelt gelijk en kan zondag koppositie verliezen

Ward Callens
| 11 reacties

Internazionale is er zaterdagavond niet in geslaagd zijn voorsprong op AC Milan en AS Roma uit te breiden. Inter kwam in Palermo niet verder dan een 1-1 gelijkspel. AS Roma won vlot van Udinese en zet zich steviger op de derde plaats in de Serie A.

Palermo – Inter: 1 – 1

Palermo stond voor aanvang van de topper tegen Inter, en is in volle strijd voor het laatste Champions League-ticket. Het zou tegen de competitieleider dan ook volop voor de overwinning gaan.

Ook Inter wilde zijn positie in de Serie A handhaven en ging voor de drie punten in Sicilië. Na tien minuten kregen de bezoekers een penalty na een fout van Cesare Bovo. Diego Milito faalde niet en bracht Inter al vroeg op voorsprong.

Palermo liet zich echter niet zomaar opzij drukken door de landskampioen. Nog voor rust stelde de Sicilianen orde opzaken: 1-1 via Edson Cavani. Na de rust werd de sfeer grimmiger. Bijna de voltallig Inter-defensie kreeg geel, maar een rode kaart kreeg het publiek in Palermo niet te zien.

De score veranderde niet meer en dus mocht Inter maar één puntje mee naar huis nemen. Als AC Milan zondag wint tegen Napoli, dan neemt het de leiderspositie over van zijn stadsgenoot.

AS Roma – Udinese: 4 – 2

AS Roma was zaterdagavond te sterk voor Udinese. Het won in het eigen Stadio Olimpico met 4-2. Mirko Vucinic was de onbetwistbare uitblinker bij de thuisploeg. De Montenegrijn nam drie doelpunten voor zijn rekening.

Even kreeg de thuisploeg het moeilijk tegen Udinese, toen Antonio Di Natale vlak na het uur zijn tweede doelpunt van de avond maakte. Maar een sterke Vucinic schonk de thuisploeg de drie punten.

AS Roma ziet zijn voorsprong op eerste achtervolger Palermo steeds groter worden. De kloof tussen beide clubs bedraagt inmiddels zeven punten. De Romeinen tellen wel nog steeds vijf punten minder dan AC Milan.