Inter opnieuw aan de leiding

Kristof Blomme
| 5 reacties

Inter Milaan heeft vrijdagavond in een topper Juventus verslagen met 2-0. Het neemt opnieuw de leiding over van AS Roma.

Afgelopen weekend verloor Inter Milaan de leiding in de Serie A aan AS Roma na een 2-2 gelijkspel bij Fiorentina. Om zicht op de titel te houden moest de topwedstrijd tegen Juventus winnend afgesloten worden. Juventus speelde vanuit een stevige organisatie en Inter had het moeilijk om aan kansen te komen. Het was bij wijlen een bitsige wedstrijd en nog voor de rust moest Sissoko inrukken na twee gele kaarten.

In de tweede helft kon Inter dan toch dreigen tegen tien man. Milito en Sneijder misten de mogelijkheden. Een kwartier voor affluiten zorgde verdediger Maicon (foto) toch voor het verlossende doelpunt. Na een afgeslagen hoekschop fusilleerde hij Buffon, die geen verhaal had. In de slotminuut legde Samuel Eto’o de 2-0 eindstand vast. Zondag speelt AS Roma nog een Romeinse derby bij Lazio.