Beveren heeft 180.000 euro nodig tegen woensdag

Steurbaut Kersten
| 7 reacties
Beveren heeft 180.000 euro nodig tegen woensdag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De toekomst van Beveren oogt onzeker. De tweedeklasser moet vrezen voor de degradatie naar derde klasse en heeft tegen woensdag 180.000 euro nodig om het seizoen af te maken.

“De gemeente heeft al enorm haar best gedaan en ook ik wil dit gat niet meer dichtrijden”, zegt voorzitter Dirk Verelst in GvA.

Forfait voor nacompetitie?

Verelst trekt aan de alarmbel. “Het is nu aan anderen om over de brug te komen. Het bedrag is niet onoverkomelijk groot, het zou jammer zijn als het daarop stukloopt.”

De sportieve situatie nodigt echter ook niet uit. “Ik zeg niet dat de situatie de schuld van de spelers is, maar als we hoger hadden gestaan, zouden de mensen veel gemotiveerder zijn om er geld in te steken.”

Beveren staat nu op een barrageplaats, maar overweegt om de nacompetitie met de derdeklassers te laten schieten. “Als je een licentie aanvraagt en ze niet krijgt, begin je met 3 strafpunten in derde klasse. Vraag je geen licentie aan, dan zak je ook, maar zonder strafpunten.”

Vereffening

Een vereffening is geen optie voor Verelst. “Dat hadden we in 2007 moeten doen, nu is de financiële situatie fel verbeterd ten opzichte van toen. Ook een fusie met Waasland is niet concreet. Alleen als we naar derde klasse zakken, moeten we alle opties openhouden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties