Preud'homme kandidaat nummer 1

Kristof Blomme
| 103 reacties
Preud'homme kandidaat nummer 1
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme is dè kandidaat om Dick Advocaat op te volgen als bondscoach. De Voetbalbond vroeg al toestemming aan AA Gent om met de ex-doelman te onderhandelen.

Philippe Collin, voorzitter van de Technische Commissie, heeft Ivan de Witte, voorzitter van AA Gent, gevraagd om de onderhandelingen aan te vatten met Michel Preud'homme. De Belgische Voetbalbond ziet in hem de ideale opvolger van Dick Advocaat. De Witte heeft enkele dagen bedenktijd gevraagd.

Vorige week werd door de Pro League nochtans een charter ondertekend dat de bond moreel doet afzien van een bondscoach die op dit moment onder contract ligt bij een club. Allicht voelde de Witte toen al de bui hangen. Bij de Bond wil men, na het eerdere gezichtsverlies, nu de beste opties bekijken. Eric Gerets was alvast geen haalbare kaart meer.

Collin wil nu zo vlug mogelijk rond de tafel zitten met Preud'homme, die bereid zou zijn te luisteren naar de Bond. Dat hij de rol van bondscoach niet zomaar op zich zal nemen is ook duidelijk. Hij heeft een project lopen bij AA Gent, dat hij zou moeten onderbreken en dus mag de Bond zich aan een pak voorwaarden verwachten. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties