Leekens: "Ik ben wat ontgoocheld"

Leekens: "Ik ben wat ontgoocheld"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Georges Leekens leek even de nieuwe bondscoach te gaan worden, maar de onderhandelingen liepen vast op de eis van de huidige Kortrijk-coach om er een duo-baan van te maken.

"Ik ben een beetje ontgoocheld", zei Leekens maandag in Extra Time. "Maar als een dubbele baan niet kan voor de bond leg ik me daar bij neer." De Belgische voetbalbond wou immers geen scenario Advocaat meer, die ook een duobaan had bedongen als clubtrainer bij  AZ in combinatie met bondscoach.

"Ik dacht dat een dubbele baan haalbaar was met een kleine binnenlandse club en bovendien vond ik mezelf geschikt", aldus de veelbesproken coach. "Ik had het enorm graag gedaan, want er is veel kwaliteit bij de Rode Duivels. Ik had er graag een ploeg van gemaakt."

"De gesprekken met de KBVB zijn correct verlopen. De mensen van de bond hebben gezegd dat het om een voltijdse baan ging. Ik moet dat accepteren, al is het met spijt in het hart", besluit hij. Ondertussen is er wel al een kleine rel ontstaan. KV Kortrijk-preses Allijns meent te weten dat Leekens naar Lokeren zal trekken terwijl hij nog niet op de hoogte is. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties