Het labyrint van 3de A

carol Vander Cruyssen
| 9 reacties
Het labyrint van 3de A

De uitspraak in de zaak Touré zet 3deA volledig op zijn kop. Heist kan komende zondag plots al kampioen zijn als het wint in Mechelen. Voor datzelfde Mechelen en Sottegem ziet het er nu heel benard uit. Zelfs Cappellen heeft plots nog uitzicht op behoud.

Master of Suspense
 
Op 2 speeldagen van het einde beleeft 3de A een scenario dat zelfs de beste Alfred Hitchcock nooit zou kunnen verzinnen hebben. Het verdict in de zaak Touré viel als een donderslag bij heldere hemel en zorgt voor een ongelooflijke wending. Willebroek-Meerhof krijgt zijn punten terug, omdat het “te goeder trouw” zou hebben gehandeld in de zaak rond de al dan niet speelgerechtigde Touré. Voor Rupel Boom, Sottegem en Racing Mechelen is dit een klein drama. Andere ploegen, zoals Cappellen dat nu plots uitzicht heeft op rechtreeks behoud, Ieper en Ternat profiteren momenteel optimaal van deze uitspraak.
Er van uitgaande dat dit de definitieve uitspraak is en we ons even laten verdwalen in de kalender, is dit de situatie op 2 speeldagen van het einde:
SK Heist is zondag ALTIJD kampioen als het wint op Mechelen. In het andere geval valt de beslissing de week erna tijdens de onderlinge confrontatie met Rupel Boom. Tot een testmatch tussen beiden kan het niet meer komen.
Aalst is zeker van zijn derde plaats en bijhorende deelname aan de eindronde. Zij kunnen die rustig voorbereiden.
Voor plaats 4 gaat het tussen Temse, Deinze en heeft zelfs Coxyde nog een waterkansje. Als Deinze zijn resterende 2 matchen verliest, Temse slechts 1 op 6 haalt en Coxyde 2 maal wint, eindigen alle drie deze ploegen met 57 punten en evenveel gewonnen matchen. Deinze speelt nog op Cappellen, dat zich nog kan redden, en een derby op Wielsbeke. Coxyde neemt het op tegen Oudenaarde en Temse maakt de korte verplaatsing naar FCN Sint-Niklaas. Op de laatste speeldag speelt Coxyde in eigen huis tegen … Temse. Hier kan het doelsaldo een rol spelen en dat is duidelijk in het voordeel van de Kustboys.
Onderaan gaat het tussen Ternat, Ieper, Sottegem, Mechelen en Cappellen. Ternat speelt thuis nog een streekduel tegen Aalst en Waregem. Ieper speelt thuis tegen het veroordeelde Willebroek-Meerhof en op de slotdag in een zespuntenduel bij Cappellen. Deze ploeg neemt het nu zondag in eigen huis eerst nog op tegen Deinze, dat dus nog in strijd is voor deelname aan de eindronde. Sottegem heeft met thuismatchen tegen Torhout en Hoogstraten op papier een relatief gemakkelijk programma. Mechelen speelt in eigen huis tegen Heist en Aalst. Vooral het streekduel tegen de leider beloofd een geladen match te worden. Volgt er zondag al een kampioenenfeestje en een waanzinnige climax? Of wordt de epiloog van deze spannende thriller toch nog geschreven voor de rechtbank?
 
Wat bracht de voorbije speeldag?
 
De voorbije speeldag was de 37ste speeldag. Komend weekend staat de … 36ste speeldag op het programma. Deze eigenaardige kalenderkronkel is te wijten aan een reeks uitgestelde wedstrijden en maakt de kalender des te ingewikkelder. Men zou er echt in verdwalen.
Rupel Boom miste een uitgelezen kans op het veld van Torhout. Paal en lat verhinderden een voorsprong voor de bezoekers. Torhout scoorde op het kwartier echter wel. In de slotfase miste Glouftsis een strafschop, maar bracht Ventose de stand toch nog in evenwicht. Rupel Boom schiet met dit punt niet veel op. Aalst behield nog een waterkansje op de titel, maar verspeelde in eigen huis tegen Hamme die laatste kans. Een kwartier voor het einde scoorde bezoeker De Langhe. Aalst kwam in de slotfase niet verder meer dan de gelijkmaker via De Schutter. Bij Temse draait het de laatste weken ook niet echt lekker en het kwam dan ook niet verder dan en scoreloos gelijkspel tegen Wielsbeke. Deinze hoopt nog steeds op de 4de stek. In een matige wedstrijd scoorde Rodrigo De Oliveira voor de bezoekers, maar Alain Van Mieghem zorgde met 2 treffers uiteindelijk nog voor een thuisoverwinning. Coxyde blijft vlot scoren. Het won oververdiend op het veld van Waregem en speelt als nieuwkomer een sterk seizoen. Heist had op eigen veld toch een uur nodig om de Sottegemse muur te slopen en de leidersplaats te grijpen. Sottegem staat nu op de barrageplaats en voelt de hete adem van Cappellen en Mechelen in de nek. Cappellen boog op Willebroek-Meerhof in het slotkwartier een achterstand om in een driepunter en haakt zijn wagonnetje nog tijdig aan. Racing Mechelen ondervond weinig problemen bij een uitgeblust Hoogstraten en gelooft nog steeds in het behoud. Buvens en Copel scoorden reeds voor de rust. Beide ploegen vonden in de 2de helft geen opening meer, wel het doelhout. Sandy Martens bracht Oudenaarde op slag van rust tegen Ternat op voorsprong. In een tumultueuze fase, diep in blessuretijd, scoorde Boujouh de gelijkmaker, al dan niet via een “handigheidje”. Ternat pakte hierdoor wel een gouden punt.
 
Uitslagen 36ste speeldag:
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties