Zet AA Gent Club Brugge onder druk?

Steurbaut Kersten
| 62 reacties

AA Gent ontvangt KV Kortrijk en Georges Leekens. De Buffallo's kunnen bij winst Club Brugge op vier punten zetten en blauw-zwart zo onder druk zetten. U kan de wedstrijd LIVE volgen op Voetbalkrant.com.

1' De wedstrijd is nog maar net afgetrapt en AA Gent is meteen gevaarlijk. El Ghanasst probeert met een schot van de zijkant Verbauwhede te verrassen. De Brugse huurling duwt het leer in hoekschop.

10' AA Gent heeft de beste start genomen. Lepoint slaagt er nu wel in om te scoren, maar scheidsrechter Tim Pots had al gefloten voor een voorafgaande fout op Verbauwhede.

17' Pieroni gaat neer in de zestienmeter. Pots staat er met zijn neus op, maar weigert om de Buffalo's een strafschop te geven.

18' Kortrijk steekt een eerste keer de neus aan het venster. Jorgacevic gaat goed plat op een schot van Ibou.

24' Pots haalt zich de woede van de thuisaanhang op de hals. De scheidsrechter staat in de baan van een pass van Grondin en brengt zo de tegenaanval op gang voor Kortrijk. Gelukkig voor Pots knalt De Beule over.

26' Ciman krijgt een grote kans om Kortrijk op voorsprong te brengen. De verdediger laat ze echter liggen en kopt recht op Jorgacevic.

29' De thuisploeg krijgt via een vrije trap na een fout op El Ghanassy een mooie kans om op voorsprong te komen. Leye zet zich achter de bal en krult het leer naar de kortste hoek, Verbauwhede ziet de bal overgaan.

30' KV Kortrijk komt plots heel dicht bij een doelpunt. Vandenbroeck en Benteke slagen er in een rommelige fase van dichtbij echter niet in om de bal over de fatale doellijn te krijgen.

37' Leye doet de netten trillen, maar ook deze keer gaat het feestje niet door. De aanvaller tikte het leer met de hand in doel. Goed gezien van de assistent van Tim Pots.

45' Kortrijk krijgt in de slotminuut van de eerste helft nog een vrije trap op een aantrekkelijke plaats. Hempte kan Jorgacevic echter niet verrassen en trapt het leer in het midden van het kader.

Rust: Na 45 minuten is er nog steeds niet gescoord in het Ottenstadion. De thuisploeg wist bezoekend doelman Verbauwhede wel twee keer te verschalken, maar zag de treffer telkens afgekeurd. Kortrijk was in een rommelige fase dicht bij een doelpunt.

46' De tweede helft is op gang getrapt. Vallen er nu wel doelpunten?

47' Leye krijgt de eerste kans na rust. De Gentse aanvaller kopt goed naar de grond, maar mikt wel recht in de ruimte waar Verbauwhede staat.

50' De thuisploeg is het best uit de kleedkamers gekomen. El Ghanassy wil graag zijn tweede doelpunt van het seizoen scoren. Verbauwhede zweeft de bal uit zijn doel.

55' Kums probeert met een trekfout een Gentse aanval te onderbreken en wordt zelf getrakeerd op een gele kaart.

57' Dubbele vervanging bij de thuisploeg. Ljubijankic en Azofeifa komen in de plaats van Pieroni en Grondin.

60' Gent probeert de druk wat op te voeren, maar Leekens heeft zijn pionnen goed neergezet.

62' Op een snelle tegenstoot wordt Verbauwhede dan toch eens aan het werk te zetten. De West-Vlaming kan met veel moeite een schot van Lepoint onschadelijk maken.

65' Gent blijft beuken. Ljubijankic legt terug in de zestien. Leye kan na wat geharrewar toch tot een schot komen. Verbauwhede houdt stand.

66' Leye grijpt zich naar de haren. Hij krijgt van dichtbij een unieke kopkans, maar knikt het leer voorlangs. De Buffalo's spelen met hun geluk.

69' Leekens grijpt een eerste keer in en brengt Belhocini voor Kums.

72' El Ghanassy probeert snel richting Verbauwhede te lopen, maar stuit recht op de verdedigende Ciman. Pots ziet er geen fout in en krijgt de supporters van de thuisploeg over zich heen.

75' Het wordt wat slordiger bij AA Gent en dat heeft zo zijn gevolgen wat de doelkansen betreft. De voorbije tien minuten noteerden we geen enkele Gentse poging richting doel.

76' Leye beleeft niet zijn gelukkigste avond. De Senegalees gaat zijn eigen kans en knalt vanuit een scherpe hoek over. Een aflegger richting een ploegmaat was een betere optie geweest. Het publiek is niet blij met de keuze van Leye.

77' Preud'homme verlost Leye uit zijn lijden en haalt hem naar de kant. Custovic krijgt nog een kwartiertje om Gent aan de zege te helpen.

78' Suler gaat na een duel met Benteke opzichtig protesteren bij de lijnrechter omdat die geen fout van de KVK-spits ziet. Pots zet de Sloveen in zijn gele boekje.

81' Custovic laat zich meteen zien. Een harde voorzet belandt via Ciman bij Verbauwhede.

82' AA Gent krijgt bijna het deksel op de neus. De bal belandt voor de voet van Vrancken. Zijn schot wijkt af en gaat over.

83' Azofeifa staat nog geen half uur op het veld en mag zich al terug gaan douchen. Pots toont hem de rode kaart na een fout op Benteke. Het thuispubliek neemt de scheidsrechter zwaar op de korrel.

87' Pots heeft de wedstrijd niet meer in handen en stuurt nu ook Ibou naar de kant met een rode kaart na een domme fout op Rosales.

90' Ciman zet Jorgacevic nog eens aan het werk. De Gentse goalie duwt het schot van de verdediger in hoekschop.

90' Oussalah komt bij Kortrijk De Beule vervangen.

90+2' Het zit er niet meer in voor Gent. Wils krijgt nog een kopkans, maar mikt deze over.

Einde: Pots fluit de wedstrijd af. AA Gent blijft steken op een scoreloos gelijkspel en kan zondagavond de tweede plaats verliezen aan Club Brugge.