"In Genk gaan de leiders er niet 100% voor"

Manuel Gonzalez
| 34 reacties
"In Genk gaan de leiders er niet 100% voor"
Foto: © SC

Jelle Vossen en Hans Cornelis ruilden KRC Genk voor Cercle Brugge. Ze hebben geen spijt van hun overstap.

"Na de eerste training belde mijn vader of het niveau in Cercle lager lag dan in Genk", zegt Jelle Vossen. "Maar neen, dat was net andersom. Hans en ik waren echt verrast. Er werd zoveel scherper getraind dan in onze periode bij Genk. Ik dacht dat ik een stapje terugzette, maar ik wist snel beter."

"Cercle was op papier dan wel een stap terug, maar in de realiteit niet. Cercle eindigde de voorbije drie seizoenen telkens boven Genk. Alleen is er hier misschien individueel wat minder talent, maar in zijn geheel kan Cercle gerust naast Genk gaan staan", aldus Hans Cornelis in Sport/VM.

"Iedereen gaat er hier voluit voor, de beleving is zoveel groter. Er zijn hier ook geen vedetten zoals in Genk", aldus Vossen.

"Genk moet dringend gaan inzien dat ze niet alleen spelers op basis van kwaliteit, maar ook op basis van karakter moeten gaan aantrekken", zegt Cornelis.

"En minder buitenlanders", valt Vossen zijn ploeggenoot bij. "Het seizoen onder Hugo Broos eindigden we als tweede en stonden er elke match acht Belgen in de basis. De groep was toen veel hechter. Als Belg ben je trots voor Genk te spelen, maar voor een buitenlander is het gewoon weer de zoveelste club in het rijtje."

"Doodjammer voor Genk dat het nu al drie jaar dezelfde miserie is. Als de leiders in de groep er niet honderd procent voor gaan op training, dan doet de rest dat ook niet. Dat is het probleem van Genk, in mijn periode toch. En nee, ik noem geen namen", aldus Jelle Vossen.

"Diegenen waar het over gaat, weten het nu wel als ze dit lezen. Ik heb geprobeerd aan de kar te trekken. Ik heb de supporters te woord gestaan en gevraagd of ze ons wilden steunen. Maar ik werd de zondebok en moest weg. Bij elke slechte pass kreeg ik 10.000 man over mij heen. En zo geraak je alle vertrouwen kwijt. Wie speelt nu op mijn plaats, Anele? Dat is geen rechtsachter."

"En vertrouwen is het belangrijkste voor een voetballer", pikt Vossen in. "Op de duur was ik bang een slechte pass te geven, zodat ze niet konden zeggen van, zie je wel, dat is de reden waarom hij niet in de basis staat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties