Kompany doet ultieme gooi naar CL-plaats

Philippe Crols
| 1 reacties
Kompany doet ultieme gooi naar CL-plaats
Foto: © SC

Woensdagavond staan er in de Premier League twee wedstrijden op het menu. Het is eigenlijk uitsluitend uitkijken naar Manchester City - Tottenham. De wedstrijd is een rechtstreeks duel met een Champions League - plaats als inzet.

Tottenham en Manchester City moeten nog twee matchen afwerken. De Spurs trekken woensdagavond met een puntje voorsprong naar Manchester City en staan dus voorlopig nog vierde. Die plaats geeft recht op een ticket voor de voorronde van de Champions League.

De ploeg van Harry Redknapp kan in Manchester dus tevreden zijn met een draw of winst. Een zege zorgt ervoor dat de vierde plaats binnen is. Met een gelijkspel moet Spurs op de laatste speeldag minstens evengoed presteren als Manchester City.

Tottenham speelt komend weekend nog in Burnley, terwijl City richting West Ham trekt. De wedstrijd van vanavond zal allicht wel doorslaggevend zijn.

In principe zouden er tijdens Manchester City - Tottenham drie landgenoten in actie kunnen komen. Paul Jose Mpoku (Spurs) en Dedryck Boyata (City) komen echter niet vaak aan spelen toe. Vincent Kompany (foto) van de Citizens zal onze eer dus allicht hoog moeten houden. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties