Preud'homme pareert kritiek op zijn gedrag

Manuel Gonzalez
| 39 reacties
Preud'homme pareert kritiek op zijn gedrag
Foto: © SC

Michel Preud'homme begrijpt de kritiek niet op zijn emotionele uitbarsting tijdens de wedstrijd tegen Kortrijk. De coach van AA Gent stelt de toekomst luidop in vraag.

"Ik reageerde op het onrecht dat is aangedaan aan mijn ploeg en aan mijn zoon op de tribune", zegt Michel Preud'Homme in HLN. "Ik maak fouten, dat wil ik best toegeven. Maar als ik mijn emoties niet kan uiten, verlies ik een deel van mezelf, het maakt mij tot wie ik ben."

"Al die mensen die mij nu beoordelen en analyseren, hoe zouden zij reageren eenmaal zij benadeeld worden in hun werk? Of zullen zij het normaal vinden als hun kinderen op de tribune beschimpt en verweten worden, zoals zaterdag gebeurde? In het voetbalwereldje denkt iedereen te weten hoe het er aan toegaat, maar ze beseffen nauwelijks waarover het gaat."

"De publieke opinie verplicht mij stilaan om voor de anonimiteit te kiezen. Zal ik braaf en vriendelijk alles wat er gebeurt met de glimlach accepteren? Is het dat wat men wil? Welnu, op een dag zal ik inderdaad de kracht verliezen om te vechen tegen alles wat verkeerd loopt. In dit land is het quasi onmogelijk geworden om nog iets te doen bewegen. In de politiek speelt zich hetzelfde af. Wie zijn nek uitsteekt, wordt afgemaakt door allerlei mensen." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties