Ronaldo houdt met hattrick de druk op Barcelona

Real Madrid pakte in de moeilijke uitmatch tegen Real Mallorca de drie punten (1-4). Het was Ronaldo die in de tweede helft de Koninklijke over de streep trok met een hattrick.

Mallorca begon het best en overspoelde Real. Het kwam dan ook verdiend op 1-0 via Aduriz. Real reageerde via Ronaldo die doelman Douate verraste met een schitterende lob. 1-1 was ook de stand bij de rust en dat was vooral te danken aan Casillas die Real voor erger behoedde.

Na rust tapte de Koninklijke uit een heel ander vaatje. Het drukte door en Ronaldo kon zijn tweede van de avond scoren. Twinig minuten later was het weer Ronaldo die de wedstrijd besliste. De Portugees omzeilde drie verdedigers en schoot daarna koel binnen. Higuain pikte ook nog zijn goaltje mee. Hij wipte het leer op subtiele wijze over de Mallorca-doelman.

Real komt weer op één punt van Barcelona, dat volgend weekend Sevilla bekampt, dat nog strijdt voor Champions League - voetbal. Real moet het thuis opnemen tegen Athletic Bilbao. (AN)