Cardiff naar finale na strafschoppen

Kristof Blomme
| 1 reacties

Cardiff City heeft zich geplaatst voor de finale van de play-offs. Het zal met Blackpool uitmaken wie promoveert naar de Premier League.

Newcastle en West Brom promoveerden eerder al naar de Premier League. Play-offs moeten uitmaken wie hen vervoegt. Nadat Blackpool eerder de maat nam van Nottingham Forrest klopte Cardiff nu Leicester. Op zaterdag 22 mei staat de grote finale op het programma.

Cardiff had met het kleinste verschil gewonnen bij Leicester en begon dus in een zetel aan de thuismatch. Het begon ook nu het best aan de partij en dat werd beloond. Halfweg de eerste helft prikte Chopra het openingsdoelpunt tegen de touwen. Amper enkele minuten later stonden de bordjes alweer in evenwicht. Marshall kon een poging van Fryatt niet voldoende verwerken en de bal hobbelde over de lijn in doel. Nog voor de pauze namen de bezoekers zelfs de leiding toen Howard zijn eigen doelman klopte.

Vijf minuten na de rust tekende King voor de derde treffer van zijn ploeg. Twintig minuten voor affluiten zorgde Whittingham vanop de stip voor verlengingen. In de extra tijd werd niet meer gescoord en dus moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen. Cardiff won de penaltyreeks met 4-3 en mag nog dromen van de Premier League.