Appelterre met één been in bevordering en Maldegem baalt

Gentil Dossche
| 0 reacties
Appelterre met één been in bevordering en Maldegem baalt
Foto: © SC

In de heenwedstrijd van de finale in 1ste provinciale heeft Appelterre-Eichem een uitstekende uitgangspositie afgedwongen. Een gebrek aan doeltreffendheid en een gemiste strafschop kunnen Maldegem nog zuur opbreken.

De thuisploeg zette onmiddellijk druk op de bezoekende defensie en tot drie keer toe werden schoten afgeblokt na corner. Bart De Durpel schilderde de daaropvolgende hoekschop op het hoofd van Maarten Moulart en de tabaksplanters mochten juichen. Nadat Moulart even later het leder met de hand beroerde legde scheidsrechter Arijs de bal op de stip. Het gebeurt hem zelden maar Rieno Van Oost trapte de penalty naast (11’). Bart Evens tikte een voorzet naast Jens Lammertijn, maar ook naast de paal (20’). Maldegem reageerde met een vlam van Mark Minnaert over (24’). Aan de overzijde had Lammertijn beide vuisten nodig op een schot van Vermeulen. Toen de bezoekende verdediging te zwak reageerde strafte Bram Vermeulen dat ongenadig af. De bezoekers waren nu helemaal van slag en Evens glipte door de buitenspelval. Zijn voorzetschot ging rakelings voorlangs. Tim Hélin kwam tot buiten de rechthoek en verslikte zich in de bal. Als een duiveltje uit een doosje zat Van Oost er tussen. De teruggekeerde Wim Vermeerschen kon nog net onheil voorkomen (38’). Kort voor de rust poeierde Willem Bulens een afvallende bal naast.

Maldegem kwam snedig uit de kleedkamers en Van Oost devieerde een voorzet van Jeffrey Van Rie in de handen van Hélin (47’). Zelfde scenario 10 minuten later en nu kopte Van Oost de bal op Hélin. Van Oost kapte zich vrij rond Vermeerschen maar knalde dan over de kruising (58’). De thuisploeg trok terug vooruit en Davy Standaert schilderde het leder perfect op de voet van Bram Vermeulen die geen genade kende. Ei zo na werd de pil nog groter voor Maldegem toen De Durpel een vrije trap over de muur op de onderkant van de lat styleerde (68’). Gert-Jan Lameire dwong Hélin tot een parade met een zwaar schot (73’). Maldegem bleek niet in staat het tij te doen keren zodat de stand niet meer wijzigde.

Zondag aanstaande (aanvang 18u) zullen de Meetsjeslanders alleszins uit een ander vaatje moeten tappen willen ze alsnog de beoogde promotie afdwingen.

KE Appelterre:Hélin, Vermeulen, Standaert, Moulart, Vandenbrande, Kiekens, Vermeerschen, Van de Maele (80’ Vandenbranden), Evens (74’ Schiettecatte), Alexander, De Durpel (90’ Van der Haegen).

KSK Maldegem:Lammertijn, Damme (65’ Lameire), Bulens, Calsijn, Van Kerschaver, Cools (46’ Van Landschoot), Van Oost, Van Rie, De Smet, Cooreman (12’ Minnaert), De Keyser.

Doelpunten:9’ Moulart 1-0; 32’ en 61’ Vermeulen 2-0 en 3-0

Geel:82’ De Smet; 86’ Minnaert

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties