Wist je dat Nisot jongste Belgische international is?

Philippe Crols
| 4 reacties
Nisot jongste Belgische international is?
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Fernand Nisot was lang niet de succesvolste Rode Duivel ooit, maar toch staat de man met een record in de geschiedenisboeken. Wist je dat hij de jongste speler ooit is die voor de Belgische nationale ploeg uitkwam?

Fernand Nisot was welgeteld 16 jaar en 19 dagen oud toen hij door bondscoach William Maxwell een eerste keer aan de aftrap werd gebracht. In 1911 won België met 7-1 van Frankrijk. In totaal zou Nisot slechts veertien interlands spelen, maar hij scoorde wel tien goals. Ook behaalde hij een gouden plak op de Olympische Spelen van 1920.

Paul Van Himst, vierde in dit klassement, sprak zich enkele jaren geleden uit over Anthony Vanden Borre.

De rest van de top drie wordt bevolkt door spelers die momenteel nog steeds actief zijn. Op de tweede plaats staat namelijk Anthony Vanden Borre. De huidige speler van Porstmouth was 16 jaar en 187 dagen oud toen hij in 2004 voor het eerst het shirt van de Rode Duivels droeg. Dat was tegen Turkije.

Top tien

De derde podiumplaats wordt bezet door Romelu Lukaku (foto). De grote belofte was amper 16 jaar en 296 dagen op het moment dat Dick Advocaat hem opstelde voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Kroatië. De andere spelers in deze lijst zijn Paul Van Himst (17 jaar en 17 dagen), Jean Capelle (17 jaar en 153 dagen), Joseph Musch (17 jaar en 198 dagen), Vincent Kompany (17 jaar en 314 dagen), Eden Hazard (17 jaar en 316 dagen), Raymond Braine (17 jaar en 321 dagen) en Bernard Voorhoof (17 jaar en 338 dagen). Maar liefst vier spelers uit deze top tien komen momenteel in aanmerking voor een selectie voor de Rode Duivels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties