Robben: "Mourinho weet hoe je met grote spelers moet werken"

Robben: "Mourinho weet hoe je met grote spelers moet werken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Arjen Robben speelt zaterdag met Bayern München tegen zijn ex-coach José Mourinho. En dat blijft een speciale ontmoeting voor de Nederlander.

"Hij laat een ploeg spelen om te winnen, het maakt hem niet uit of dat met mooi voetbal gebeurt of niet", vertelt Robben in gesprek met BBC Sports. "De filosofie van Bayern is dat de trainer, Louis van Gaal, wedstrijden wil winnen mét mooi voetbal. Als speler wil je van het spelletje genieten, dat is een belangrijk onderdeel.'

"Ik heb drie jaar met Mourinho gewerkt bij Chelsea. Het was een succesvolle tijd, hij is een grote persoonlijkheid en dat moet je ook zijn als je trainer van een topclub bent. Hij wist hoe hij met grote spelers moest werken en heeft ze allemaal zo ver gekregen ook samen te werken. Hij wist waar hij het over had en toonde respect voor elke speler."

Toch was Mourinho ook de reden waarom Robben bij Chelsea vertrok. "Hij bedacht een formatie, meer een diamant zonder vleugelspelers. Dat was niet goed voor me. Het systeem veranderde en ik besloot te vertrekken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties