Na 95 jaar houdt Tubantia Borgerhout het voor bekeken

Fabian Morren
| 13 reacties
Na 95 jaar houdt Tubantia Borgerhout het voor bekeken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het doek is gevallen voor Tubantia Borgerhout, dat dit seizoen naar tweede provinciale degradeerde. 95 jaar na de oprichting van de club gooit het bestuur nu definitief de handdoek in de ring.

Guy Langs, die jaren geleden ook al de faling van Beerschot afhandelde, werd aangesteld als vereffenaar. "De situatie bij Tubantia Borgerhout was onhoudbaar", zegt Jules Relecom, ex-voorzitter van de jeugdwerking en één van de overgebleven bestuursleden van de vzw.

"Een jaar geleden was het al vijf voor twaalf, maar toen beslisten we toch om met een handvol mensen om door te gaan", vervolgt Relecom.

"Vijftig mensen zouden een goldcard van 1000 euro kopen. Uiteindelijk kwamen er zeven over de brug. Dat was een teken aan de wand. En de situatie werd er niet beter op. We hebben een schuld van ongeveer 200.000 euro waarvan 150.000 euro uit het verleden."

Relecom ziet de toekomst voor de club heel somber in. "De bal ligt nu bij de vereffenaar", verduidelijkt hij. "Er zouden twee kandidaten zijn om een deel van de schulden over te nemen. Maar ik geloof er niet echt meer in."

"Het doet pijn, maar wat Tubantia Borgerhout nu overkomt, kan veel clubs overkomen: weinig toeschouwers en inkomsten, een jeugdwerking die vaak als kinderoppas wordt beschouwd. Clubliefde is een vaag begrip geworden. Men wil alles voor een club doen, als men er voor wordt betaald. Voor Tubantia hoeft het nier meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties