Domenech positief ondanks verlies tegen dwerg China

De Nijs Michael
| 6 reacties
Domenech positief ondanks verlies tegen dwerg China
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgende week gaat het wereldkampioenschap voetbal van start in Zuid-Afrika, maar Frankrijk lijkt nog niet klaar voor het tornooi. De voormalige wereldkampioen ging vrijdag met de billen bloot tegen voetbaldwerg China.

Raymond Domenech zag Frankrijk goed van start gaan, want William Gallas zette de Haantjes na een kwartier op voorsprong. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Ook in het vervolg van de eerste helft waren de beste kansen voor onze Zuiderburen, maar doelman Zeng Cheng hield Gourcuff van de openingstreffer, terwijl Gallas nipt naast besloot.


In de tweede helft kreeg Gallas opnieuw een goede kans om Frankrijk op voorsprong te koppen, maar de middenvelder kopte de bal over doel. De Fransen kregen het deksel op de neus: Deng Zhuoxiang controleerde de bal en trapte vanop 25 snoeihard in doel. Les Blues probeerden de scheve situatie nog recht te trekken, maar verder dan een poging van Abou Diaby kwam de voormalige wereldkampioen niet meer.
 

De voorbeiding van de Fransen verloopt dus catastrofaal. Tegen Costa Rica werd nog wel nipt gewonnen, maar eerder hield ook Tunesië het land al van de zege. Toch blijft bondscoach Domenech optimistisch. "Volgens mij zijn we op de goede weg", verrast de trainer. "We creëerden veel meer kansen dan in onze vorige twee matchen. Ik zeg niet dat het perfect was, maar het was wel beter. Door dit verlies zullen we nog creatiever en harder moeten werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties