Standard-doelwit Moteab: een Egyptische ster

Standard-doelwit Moteab: een Egyptische ster
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Luciano D'Onofrio en Pierre François hebben tijdens hun trip naar Londen onderhandeld met Emad Moteab. De Egyptische spits is einde contract bij Al-Ahli en kan bij Standard een vet contract voor vier seizoenen tekenen.

De 27-jarige spits is een ster in eigen land. Al-Ahli heeft er alles aan gedaan om Motaeb langer te houden, maar hij verkiest een avontuur in Europa. Hij weigerde Queens Park Rangers, terwijl ook Genclerbirligi en Kaiserslauteren geïnteresseerd zijn.

De Rouches willen Moteab koste wat het kost binnenhalen. Hij moet Dieumerci Mbokani vervangen, voor wie er interesse is van onder andere Fulham en AS Roma.

Motaeb is niet de eerste de beste. Bij Al-Ahli, de club van Ahmed Hassan, maakte hij 94 doelpunten in 186 wedstrijden. Bij de Egyptische nationale ploeg zit hij aan 31 treffers in 62 matchen, waarvan twee goals in de 4-0 winst tegen de Rode Duivels in 2005.

In 2007 werd hij aangeboden bij Anderlecht, maar de clubs vielen toen over de transfersom van om en bij het miljoen euro. Ondanks zijn 1m76 is Motaeb kopbalsterk, hij is snel en heeft een neus voor goals.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties