Arnesen: "Denemarken mag niet onderschat worden"

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Arnesen: "Denemarken mag niet onderschat worden"
Foto: © SC

Frank Arnesen (foto), werkzaam als topscout bij Chelsea FC en lang voetballer in Nederland, vindt dat Denemarken niet mag onderschat worden. "Ja, Nederland is de favoriet in deze groep, maar de Denen kunnen ook wat."

Frank Arnesen volgt met veel belangstelling het duel deze namiddag tussen de Nederlanders en Denemarken. Zelf was hij Deens international tussen 1977 en 1987 en voetbalde hij in Nederland voor Ajax Amsterdam en PSV Eindhoven. "Nederland is de groepsfavoriet, maar onderschat zeker Denemarken niet", klinkt het bij Arnesen.

"Denemarken heeft een sterk collectief. "Met doelman Thomas Sörensen, Daniel Agger en Simon Kjær centraal in de verdediging en Christian en Jakob Poulsen op het middenveld staat er echt wel een heel sterk blok. In de spits hebben we dan Nicklas Bendtner die al vier jaar ervaring opgedaan heeft bij Arsenal. Het is echt reëel dat Denemarken de tweede ronde haalt want we hoeven voor niemand bang te zijn", aldus Arnesen.

"De bondscoach Morten Olsen hanteert al lange tijd hetzelfde 4-3-3-systeem. In de kwalificaties heeft hij aangetoond het team te kunnen laten voetballen en als je groepswinnaar wordt in een poule met ook Zweden en Portugal, dan is dat ongelooflijk knap", besluit Olsen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties