Van Wambeke: "Leuk dat de club staat waar ik ze verliet"

Steven Bologne
| 9 reacties
Van Wambeke: "Leuk dat de club staat waar ik ze verliet"

Gisterenavond tekende Peter Van Wambeke een contract in het Gemeentelijk Parkstadion van Rupel Boom. De nieuwe coach kijkt ernaar uit.

Van Wambeke voetbalde begin jaren '90 twee seizoenen voor het toenmalige FC Boom. In dat laatste seizoen won hij de eindronde naar eerste klasse. In zijn ploeg onder leiding van trainer James Storme speelden ondermeer James Bell, Glenn De Boeck, Stefan De Coninck, Roger Lukaku en Rachin Wurie. De Boeck vertrok na dat seizoen richting Mechelen terwijl FC Boom in eerste klasse een vogel voor de kat was. Sindsdien ging het helemaal bergaf met de club, het zakte zelfs weg tot in provinciale, een fusie bracht redding.

“Ik heb de club nooit uit het oog verloren”, zei Van Wambeke vrijdagavond. “Het is bijzonder leuk om vast te stellen dat de club opnieuw staat waar ik ze als speler verliet, in tweede klasse. Met de club had ik meteen een enorm goed gevoel toen we rond de tafel zaten. Hier zit heel wat potentieel. Een ruime achterban en een prima mix van spelers met ervaring en jong enthousiasme. Ik kijk er alvast naar uit om met deze groep aan de slag te gaan.”

Rupel Boom zoekt nog een aanvaller en een doelman en sluit dan zijn transferactiviteiten af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties