Ploegvoorstelling: Revival van Standard?

Steurbaut Kersten
| 42 reacties
Ploegvoorstelling: Revival van Standard?
Foto: © SC

Tabula Rasa. De kern van Standard toont nog maar weinig gelijkenissen met de kampioenenploeg van 2009. De Rouches hebben voldoende kwaliteit in huis. Kunnen ze dat ook omzetten in resultaten?

KERN

Standard heeft na een teleurstellend seizoen grote kuis gehouden in zijn kern. Van het kampioenenteam van twee seizoenen geleden blijft nog weinig over. Jovanovic, De Camargo, Camozzato en Dalmat mochten allemaal vertrekken.

In de spits blijft enkel nog Mbokani over, die maar niet weg lijkt te raken. Standard moet rekenen op nieuwe goalgetters. Dus keerde Christian Benteke terug naar Luik na een fantastisch seizoen bij Kortrijk. In Egypte werd prijsschutter Emad Meteb gehaald.

De ruggegraat van het team zal gevormd moeten worden door kapitein Steven Defour en Axel Witsel. De twee zullen op het middenveld de steun krijgen van Franck Berrier, de assistenkoning van Zulte Waregem, en Alen Pamic, de 1m94 lange Kroatische verdedigende middenvelder.

Een nieuwe rechtsachter loopt er ook rond op Sclessin, want in de deal met Club Brugge rond Camozzato werd ineens Laurent Ciman betrokken. En ook de van Real Madrid aangetrokken Ghanees Daniel Opare kan op die positie uit de voeten. In het doel moet de Montenegrijn Srdan Blazic de doublure worden van Sinan Bolat.

In: Franck Berrier (Zulte Waregem), Srdan Blazic (Levadiakos), Christian Benteke (Kortrijk), Eric Bokanga (AS Vita Club), Laurent Ciman (Club Brugge), Emad Meteb (Al-Ahly), Beyogode Hans Dibbi (FC Luik), Alen Pamic (HNK Rijeka), Daniel Opare (Real Madrid), Danilio (Jong Ajax)

Uit: Milan Jovanovic (Liverpool FC), Moussa Traoré (Zulte Waregem), Igor De Camargo (Borussia Mönchengladbach), Andréa Mbuyi-Mutombo (STVV), Pape Abdou Camara (STVV), Marcos Camorzzato (Club Brugge), Rami Gershon (Kortrijk), Laundry Mulemo (Bucaspor), Wilfried Dalmat (Club Brugge)

VERWACHTING: Play-offs I

Het valt nog af te wachten of Dominique D'Onofrio alle puzzelstukjes in elkaar kan kan laten passen. Op papier heeft de club meer dan waardige vervangers gehaald voor de vertrekkers, maar op het veld moet wel nog blijken of de mayonaise pakt. Na het verloren seizoen zal de druk in Luik groot zijn. De play-offs I zijn een must.

BLIKVANGER: Emad Meteb

Meteb komt met heel wat adelbrieven over van  Egypte. De spits scoorde in zijn carriére 94 keer in 186 wedstrijden en werd reeds uitgeroepen tot ‘Beste Afrikaanse Aanvaller’. Hij moet de nieuwe aanvalsleider worden bij de Rouches. (AN)

PROGNOSE VAN DE REDACTIE: 3de

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties