Wie is The New Saints, tegenstrever van Anderlecht?

Manuel Gonzalez
| 17 reacties
Wie is The New Saints, tegenstrever van Anderlecht?

Anderlecht speelt straks in de voorronde van de CL tegen het Welshe The New Saints. Maar wat weten we over deze club?

TNS stond vroeger voor Total Network Solutions. Pas sinds 2006 staat de afkorting voor The New Saints. De club speelt in de Welshe plaats Llansantffraid, een dorpje met amper 1.000 inwoners.

In 1996 won Llansantffraid de Welshe beker en kwalificeerde het zich voor het eerst voor de Europa Cup voor bekerwinnaars. In datzelfde jaar tekende de club een contract t.w.v. 250.000 pond met het computerbedrijf Total Network Solutions uit Oswestry, waardoor de naam van de sponsor aan de clubnaam werd verbonden.

Als Total Network Solutions Llansantffraid FC werd er gespeeld tegen de Poolse bekerwinnaar Ruch Chorzow. In de thuiswedstrijd leverde dat een respectabele 1-1 op, maar in Polen ging TNS met 5-0 onderuit. Sindsdien heeft de ploeg zich enkele malen weten te plaatsen voor Europees voetbal, hoewel een overwinning nog nooit behaald werd. Tot onlangs met 4-0 werd gewonnen in de terugwedstrijd van de tweede voorronde in de CL tegen het Ierse Bohemians.

In 2005 speelde de club in de eerste voorronde van de Champions League tegen Liverpool. De club uit Anfield had het jaar voordien de CL gewonnen, maar was niet in de top vier geëindigd in Engeland, waardoor het vanaf de eerste voorronde in actie diende te komen. Liverpool won twee keer met 3-0.

TNS speelt in het Park Hall stadion dat plaats biedt aan 2.000 fans, maar voor de partij tegen Anderlecht wijkt het uit naar de Racecourse Ground van Wrexham, een Welshe profclub die in de Engelse lagere divisies uitkomt. The New Saints is trouwens de enige profclub in de Welshe Premier League.

Palmares:

League Of Wales kampioen in 2000, 2005, 2006, 2007, 2010

Welsh Cup winnaar in 1996, 2005; finalist in 2001, 2004

League Of Wales Cup winnaar in 1995, 2006

Welsh Intermediate Cup winnaar in 1993

Cymru Alliance League kampioen in 1993

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties