Stap in het onbekende voor Club Brugge

Steurbaut Kersten
| 17 reacties
Stap in het onbekende voor Club Brugge
Foto: © SC

Club Brugge zet tegen Dinamo Minsk een grote stap in het onbekende. Eén ding weten ze in het Jan Breydelstadion al wel zeker. De reis naar Wit-Rusland wordt geen pretje.

Als reekshoofd tijdens de loting ontliep Club Brugge topploegen zoals Sporting Lissabon, Napoli en het Franse Lille. Toch zullen Adrie Koster en co niet echt gelukkig zijn met hun tegenstander in de play-offs van de Europa League. 

Dinamo Minsk mag dan wel een voetbaldwerg in Europa zijn. De verre verplaatsing naar de hoofdstad van Wit-Rusland is verre van een plezierreisje en kost vooral veel energie en geld. Ook de weersomstandigheden zijn niet ideaal. De thermoter gaat momenteel vlotjes boven de dertig graden.

Dat de kwalificatie een must is voor Club Brugge, mag duidelijk zijn. Sportief stelt Dinamo Minsk immers niets voor. De laatste keer dat de club de Europese kwalificaties overleefde, dateert al van het seizoen 1996-1997.

Toch moet blauw-zwart op zijn hoede zijn. Twee jaar geleden verslikte Anderlecht zich ook in het onbekende BATE Borisov. De Wit-Russen haalden toen verrassend de Champions League.

De kern van Dinamo Minsk bestaat vooral uit onbekende Wit-Russen. Twee jonge Brazilianen, een Rus en een verloren gelopen Fransman vervolledigen de troepen. Sterspeler is de 23-jarige kapitein Sergiy Kislyak. Hij geldt als een talent in Wit-Rusland en vond dit seizoen al vijf keer de weg naar de netten.

Dinamo Minsk staat momenteel vierde na 19 speeldagen. Het telt zes punten minder dan leider BATE Borisov, dat ook vorig seizoen de titel veroverde. Dinamo eindigde tweede op twaalf eenheden. (AN)

FICHE

Clubkleuren: Blauw-wit
Bijnaam: Dinamo
Stadion: Dinamo Stadion (41.040)
Trainer: Vladimir Golmak
Sterspelers: Sergiy Kislak
Nationale titels: 9 (1982 in Sovjet-Unie; 1992, 1993, 1994, 1995, 1995, 1997 en 2004 in Wit-Rusland)
Nationale bekers: 4 (1992, 1994, 1995 en 2003)
Europese titels: -
Belgisch verleden: 1987-1988: vs. KV Mechelen (0-1 en 1-1)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties