Roeselare: zo snel mogelijk promoveren

Onbekend Onbekend
| 3 reacties
Roeselare: zo snel mogelijk promoveren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roeselare degradeerde afgelopen seizoen naar de tweede klasse. Is de ploeg van Nico Vanderdonck al direct bekwaam genoeg om de promotie naar de hoogste voetbalklasse af te dwingen? Een gezondheidswandeling wordt het zeker niet.

Vorig seizoen

Roeselare had vorig seizoen maar één doel: in de hoogste voetbalklasse blijven. Dit lukte echter niet. Het duelleerde met Lokeren om die voorlaatste plaats en moest in de laatste wedstrijd pas de duimen leggen. De West-Vlamingen geraakten tegen Westerlo niet verder dan een 0-0-gelijkspel en werden zo veroordeeld tot de nacompetitie met drie tweedeklassers.

De spelers van Roeselare hekelden voorafgaand de eindronde wel de langdurige inactiviteit van hun ploeg. De batterijen werden, in tegenstelling tot wat in de media verscheen, in die tussenperiode echter niet meer opgeladen. Tegen Lommel werd er in de eerste wedstrijd nog wel gewonnen, maar daarna ging het steeds bergaf met de ploeg van Dennis Van Wijk. Roeselare moest zich dan ook al snel neerleggen bij de degradatie. Het eindigde zelfs op de laatste plaats in de eindronde. Een seizoen dus in mineur.

Transfers

De meest opvallende transfer die Roeselare deze zomerperiode in laatste instantie nog uitvoerde was die van Chris Makiese. De aanvaller wordt voor één seizoen geleend van Zulte-Waregem. Ook van Cleber Sonda wordt veel verwacht. Hij moet de hoge verwachtingen kunnen inlossen en bewijzen dat hij klaar is om terug te keren naar de hoogste klasse.  Ook met Olivier De Cock (KV Oostende) en Lander Van Steenbrugghe (Zulte-Waregem) heeft men in Schiervelde aardig ingekocht.

Een groot verlies bij Roeselare is Joeri Dequévy. De technische sterke middenvelder ging aan de slag bij promovendus Lierse. Ook Jurgen Sierens verliet de ploeg. Hij staat onder de lat bij reeksgenoot FC Brussels. Ook Bjarni Vidarsson en Anthony Van Loo zochten andere oorden op. Het duo verhuisde naar KV Mechelen.

Verwachtingen

Het bestuur in Roeselare wil natuurlijk ontzettend graag al onmiddellijk terugkeren naar de Jupiler Pro League, maar makkelijk zal dat niet zijn. Ook die andere favoriet Bergen dingt immers mee naar de hoofdprijs. Door de komst van Makiese wordt duidelijk dat met dit Roeselare rekening zal moeten gehouden worden. Op Schiervelde is men niet van plan om een overgangsseizoen te beleven.

Prognose: 2de plaats

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties