Willebroek gaat toch starten in vierde klasse

Steven Bologne
| 36 reacties
Willebroek gaat toch starten in vierde klasse

Willebroek-Meerhof gooide enkele weken geleden de handdoek in de ring. De vereffening was onafwendbaar en zowel het eerste elftal als de reserven zouden algemeen forfait geven komend seizoen. De club vond toch nog een oplossing.

Fusieclub Willebroek-Meerhof start dan toch het seizoen in vierde klasse B. Hoewel de club enkele weken geleden nog in vereffening ging, en de spelers mochten vertrekken, komt de club terug op deze beslissing. Een reddingsplan om het stamnummer 85 te redden is tot op heden succesvol. De benodigde 20.000 euro die tegen vandaag gevonden moest worden, zijn bijeengebracht. Het algemeen forfait is afgewend, de wedstrijden waarvoor het al wel forfait gaf (beker) blijven echter wel behouden.

In principe kan de club nu al haar spelers, die elders onderdak gevonden hebben, terugvorderen. Maar de vraag is of spelers die elders zekerheid kregen, nu plots terug zullen keren naar het onzekere Willebroek. De verplichting om eventueel terug te keren, kan ook geen gezonde situatie zijn om spelers nog voldoende gemotiveerd te krijgen.

Bij de KBVB zijn alvast twee spelers bekend die hun aansluiting willen aanvechten om elders aan te slag te gaan. De uitspraak hierin valt pas op 25 augustus, vier dagen voor de eerste competitiewedstrijd. Deze uitspraak kan een belangrijk precedent zijn voor de toekomst.

De trainingen zijn inmiddels hervat onder leiding van ex-voetballer Sadio Ba. Een eerste oefenwedstrijd werd inderhaast nog geregeld voor komende zaterdag tegen eersteprovincialer SC Merksem. Volgende week opent de club de competitie tegen Londerzeel, met amper twee weken training in de benen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties