Club Brugge knokt zich voorbij Dinamo Minsk

Fabian Morren
| 104 reacties

Club Brugge heeft de heenwedstrijd in de voorronde van de Europa League met 2-1 gewonnen van Dinamo Minsk. Club dankt de zege aan een sterke tweede helft.

Blauw-zwart begon zeer slecht aan de wedstrijd en keek al heel snel tegen een achterstand aan. Na zes minuten knalde Stanislav Dragun de bal voorbij Stijn Stijnen. Dinamo Minsk speelde goed in de eerste helft en combineerde beter dan de thuisploeg. Zo moest Stijnen ook ingrijpen op een poging van Pustilo.

Club drong vooral aan via Ivan Perisic, maar de Kroaat kende geen geluk in de afwerking. Ook Dorge Kouemaha kreeg de bal niet voorbij doelman Gorbunov. Adrie Koster begreep dat hij moest ingrijpen en gooide na de rust Nabil Dirar in de strijd. Ronald Vargas bleef in de kleedkamers.

Dat bleek een goeie zet. Club speelde een veel betere tweede helft. Blauw-zwart zette Minsk vast op eigen helft, maar het doelpunt liet nog een tijdje op zich wachten. Een afgeweken schot van Vadis belandde op de paal en Dalmat besloot naast. Uiteindelijk viel de gelijkmaker dankzij een strafschop. De ingevallen Akpala werd gehaakt en Carl Hoefkens scoorde vanaf de stip.

Club ging door op zijn elan en bleef resoluut voor de aanval kiezen. Nadat eerst Akpala nog miste, trapte Jonathan Blondel de 2-1 wel voorbij Gorbunov. Zo scoorde blauw-zwart in het laatste deel van de wedstrijd nog twee zeer belangrijke doelpunten met het oog op de terugwedstrijd.