Brøndby knokt zich naar gelijkspel

viki meeuwis
| 1 reacties

In de Deense SAS Ligaen werd afgelopen weekend de zesde speeldag op gang getrapt.

FC Kopenhagen klopte Lyngby moeiteloos met 3-0. Oscar Wendt kon in de achttiende minuut scoren. Dame N’Doye kon even later de 2-0 binnenwerken. Na de rust zette Cesar Santin de 3-0 op het bord.

Aalborg doet het niet zo goed en verloor zaterdag van Esbjerg dat de eerste punten van het seizoen pakte. AaB speelde zwak en zonder creativiteit.  In het begin van de match kon Tim Janssen de score openen. Na de rust kon Jesper Lange de 2-0 scoren waardoor Esbjerg de ban kon breken en eindelijk drie punten kon pakken.

Brøndby nam het zondag op tegen Odense BK. Brøndby begon goed aan de match en zowel Alexander Farnerud als Jan Kristiansen kregen goede kansen maar net voor de rust kon Hans Henrik Andreasen OB op voorsprong brengen. Na de rust kon Peter Utaka die nog vergroten tot 2-0. Brøndby moest met tien man verder nadat Jens Stryger Larsen tegen een tweede gele kaart opliep. Met nog tien minuten te gaan kon invaller Bruno Fressato Cardoso tegenprikken. Na een fout op Cardoso kon Remco van der Schaaf de bal in doel werken.

Silkeborg bleef op een 1-1 gelijkspel steken tegen Randers FC. Zowel  Rajko Lekic voor Silkeborg als Tidiane Sane voor Randers  kregen een goede kans maar  de bal van Lekic ging naast het doel en die van Sane raakte de dwarslat. Kort na de rust kon Mikkel Cramer de score openen voor Randers. Bij Silkeborg moest Jim Larsen vroegtijdig het veld verlaten nadat hij een al te drieste tackle uitvoerde op Kasper Lorentzen. Thomas Hansen kon bij de daaropvolgende strafschop de bal in doel werken. Silkeborg blijft met dit gelijkspel steken op de laatste plaats in de SAS Ligaen.

SønderjyskE won met 2-0 van AC Horsens. Na de rust konden Johnny Thomsen en Quincy Antipas scoren en de eindstand op 2-0 vastleggen.

FC Midtjylland won vanavond met zware 4-0 cijfers van FC Nordsjælland. Alle doelpunten vielen na de rust. Eerst kon Uzochukwu de score openen. Ken Fagerberg en Jonas Borring tekenden respectievelijk voor de 2-0 en de 3-0. Frank Kristensen zette de kers op de taart waardoor Midtjylland op de tweede plaats blijft staan met twaalf punten, vier minder dan leider FC Kopenhagen.