Nong: "Refs moeten zich ook goed voorbereiden"

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
Nong: "Refs moeten zich ook goed voorbereiden"
Foto: © SC

Hij kon niet scoren en kreeg ook geen strafschop tegen Sint-Truiden. Toch speelde Aloys Nong een verdienstelijke partij tegen de Kanaries. De Kameroener is er echter de man niet naar om zichzelf in de kijker te zetten.

Vooral in de eerste helft speelde Nong op een heel hoog niveau. De aanvaller zette zijn tegenstanders keer op keer in de wind. Doelman Sven Van der Jeugt rammelde zijn halve omhaal uit de doelmond.

Top zes

“Heel de ploeg is goed in vorm”, weerlegt Nong de vraag of hij in zijn beste vorm zit. “Mijn prestatie? Wel, ik maak deel uit van die goede ploeg. We hebben 13 op 15. Niemand had dat voor het seizoen verwacht. We moeten ook niet naar de eerste plaats kijken. Onze ambitie is om bij de eerste zes te eindigen.”

In de tweede helft zette Nong Jonathan Wilmet op weg naar een niet te missen kans, maar de Kameroener eiste daarna zelf terug een hoofdrol op door twee strafschoppen te claimen. “Bij de eerste was er misschien niet veel aan de hand, maar bij die tweede is er duidelijk een fout. Zelfs de spelers van Sint-Truiden zeggen het, maar de scheidsrechter zegt dat ik de fout zoek.”

Speelde de reputatie van Nong en de zware kritiek op de scheidsrechter vorige week in Brugge misschien een kleine rol bij de beslissingen van Jean-Baptiste Bultynck. De Kameroener is verbaasd:  “Zoiets zou toch niet mogen. Als er een fout is, moet hij de bal op de stip leggen. Hij had ook nog een strafschop kunnen geven voor handspel (van Caluwe, red.).

“Voor het Belgische voetbal is het geen goede zaak dat de scheidsrechter vorige week zo bekritiseerd werd. Maar het zou toch niet logisch zijn als dat nog invloed heeft. Ook een scheidsrechter moet zich zo goed mogelijk op een wedstrijd voorbereiden. Eerlijk, hoeveel Belgische refs fluiten er op een hoog Europees niveau? Daar moeten ze toch iets aan doen.”

Nederlands

STVV-trainer kwam na de wedstrijd nog even enkele woordjes zeggen tegen Nong. “Ik heb er niets van begrepen”, lacht de spits. “Maar hij spreekt dan ook Nederlands. Daar versta ik niets van.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties