Vercauteren: "Genieten, maar voetjes op de grond"

Ruben Philippe
| 25 reacties
Vercauteren: "Genieten, maar voetjes op de grond"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk haalde het zondagavond met 4-1 van Lierse. Daardoor komt Genk alleen aan kop in de competitie. Vercauteren was achteraf tevreden, maar wil nog niet gaan zweven.

Al bij al haalde Genk het makkelijk van Lierse. Enkel in de tweede helft leken de Limburgers het moeilijk te hebben. Toch was de 4-1 zege verdiend voor de thuisploeg. "Al had het al veel eerder 4-1 moeten staan", zei Vercauteren achteraf. "We lieten Lierse opnieuw in de match komen. Als we in de eerste helft dat derde doelpunt maken, heb je meteen een andere match. De eerste helft was perfect, maar in de tweede helft deden we niet wat we moesten doen", zo concludeerde de coach.

Enig minpunt van de avond was ongetwijfeld het uitvallen van Kevin De Bruyne. "Volgens de dokter is het niet ernstig. We hebben ook geprobeerd om hem een beetje te pushen, maar dat is niet de bedoeling", aldus Vercauteren. "We moeten die jongen ook een beetje beheren. We zullen hem nu van dichtbij moeten volgen. Zijn volgende taak is om negentig minuten lang te kunnen spelen."

Voor doelpuntenmaker Jelle Vossen kon Vercauteren enkel de loftrompet bovenhalen. "De tweede helft heeft hij afgezien, maar hij speelde ook al tegen Porto. Zijn rendement voor de ploeg lag dus zeer hoog. Niet enkel zijn scorend vermogen, maar ook zijn werkkracht. We zijn zeer tevreden van hem", vervolgt hij

Door de interlands ligt de vaderlijke competitie nu enkele weken stil. Voor Vercauteren komt deze rust op het perfecte ogenblik "Ja, ik blij met de rust, maar we mogen het zo niet opnemen. Ik blijf erbij dat we nog veel werk hebben. Voor een deel van de jongens kunnen we die twee weken goed gebruiken. Daarna volgt een moeilijke periode met een opeenvolging van wedstrijden tegen de betere ploegen. Dan zien we ook meteen waar we staan. Ondertussen kunnen we enkel genieten, maar de voetjes op de grond houden", rondde de triomferende trainer af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties