Antwerp: "Ze willen de club kapot krijgen"

Steurbaut Kersten
| 58 reacties
Antwerp: "Ze willen de club kapot krijgen"
Foto: © SC

Een rustig seizoen is de Antwerp-supporter niet gegund. Nu het de tweedeklasser sportief voor de wind gaat, steken de financiële perikelen weer de kop op. De Procureur des Konings vraagt de ontbinding van de club, Antwerp heeft er alle vertrouwen in.

De Procureur des Konings haalt de hoge schuldenlast van de Great Old aan als reden voor de ontbinding.

Op de Bosuil zijn ze strijdvaardig. “De club bestaat 130 jaar en we zijn springlevend”, zegt advocaat Jan Michel in GvA. “De eis tot ontbinding is een rancuneuze vordering die tot doel heeft de club kapot te krijgen.”

De financiële kopzorgen zijn geen nieuw feit voor Antwerp. In 2006 werd de ontbinding van de club al aangevraagd en in 2009 werd een verlies van 3,7 miljoen euro geboekt. Op 30 september zal de rechter de knoop doorhakken.

“We hebben er alle vertrouwen in”, aldus Michel. “We beschikken over voldoende garanties om het seizoen  probleemloos uit te doen. Alle RSZ- en bondsschulden zijn betaald. Dat is door de Licentiecommissie bevestigd.”

En wat als de rechter het advies van de procureur volgt? “Dan gaan we onmiddellijk in beroep. Maar daar willen we voorlopig nog niet aan denken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties