Hiddink kan Leekens wel verleiden met een terrasje

Hiddink kan Leekens wel verleiden met een terrasje
Foto: © SC

België moet dinsdag in het stadion van Fenerbahçe de drie punten gaan halen tegen Turkije. Georges Leekens tegen Guus Hiddink dus. En onze bondscoach "kijkt er al naar uit".

"Hij is top", zegt Leekens in Het Nieuwsblad. "Als trainer en als mens. Hij is zo'n typische trainer die spelers en elftallen beter maakt. Kijk naar zijn palmares en je weet genoeg. Dat liegt niet. Ik kan hem onmogelijk een vriend noemen, daarom ken ik hem te weinig. Maar als je ziet hoe hij met mensen omgaat, zie je dat hij een klasbak is. Ik zou liever met hem op een terrasje zitten dan hem te bekampen."

Leekens en Hiddink kwamen elkaar al tegen op het WK 1998 toen Nederland in het Stade Denis de tegenstander van de Belgen was. "Toen heeft hij me verrast. Ik dacht dat hij met een diepe spits zou spelen maar hij koos met Patrick Kluivert en Jerrel Hasselbaink voor twee diepe aanvallers. Dat terwijl hij dat in de voorbereiding niet één keer had gedaan. Met Hiddink moet je dus altijd een tweede optie in de gaten houden. Hoe onwaarschijnlijk het ook lijkt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties