Amerika wil gaan voor WK 2022

Benny Gillain
| 0 reacties
Amerika wil gaan voor WK 2022
Foto: © SC

Amerika denkt eraan om zich volledig te focussen op de organisatie van het WK 2022, waardoor het zich eventueel zou terugtrekken voor de kandidatuur van het WK 2018.

Amerika denkt er sterk aan om zijn kandidaatschap voor het WK 2018 in te houden. De voetbalbond van Amerika denkt immers dat de kans groot is dat het WK zal gehouden worden in Europa. Daarom willen ze zich volledig focussen op het WK 2022. “Alles wijst er toch op dat het WK van 2018 in Europa zal worden gehouden”, zei Sunil Gulati, voorzitter van de Amerikaanse voetbalbond, .

“We zijn niet gevraagd om ons terug te trekken, maar het lijkt me beter om dat wel te doen”, zei de preses op de site van de voetbalbond. “Op die manier hebben we mogelijk meer kans om het WK van 2022 binnen te halen.”

Daardoor hebben Nederland en België mogelijk een concurrent minder om de strijd van de organisatie van het voetbalfeest. Naast Amerika zijn nog Rusland, Portugal/Spanje en Engeland in de running.

Eerst waren ook Qatar, Zuid-Korea, Japan en Australië ook in de race voor het WK 2018 en 2022, maar zij beslisten al eerder zich te concentreren op het WK 2022.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties