Zit Afrika met een nieuw omkoopschandaal?

Benny Gillain
| 1 reacties
Zit Afrika met een nieuw omkoopschandaal?

Nadat de FIFA de 3-0 nederlaag van Togo tegen Bahrein meldde, waren de Togolezen verbaasd. Ze wisten niet af van die wedstrijd.

De Togolese voetbalbond regeerde verrast toen ze vernamen op de website van de wereldvoetbalbond dat hun nationale elftal met 3-0 de boot in gegaan is. Verrast, omdat niemand op de hoogte was van de wedstrijd en dat de tegenstander helemaal niet het elftal van Togo was.

“Niemand wist van deze wedstrijd af. We zullen een onderzoek instellen, want we hebben geen idee welk elftal tegen Bahrein heeft gespeeld. Het ging in ieder geval niet om ons nationale elftal” , zei Christophe Tchao, minister van Sport in Togo.

Bij Bahrein was men al even hard verrast door de zwakte van haar tegenstander. . “Maar toen we ontdekten dat het niet om het echte nationale elftal ging, waren we met stomheid geslagen”, zei een bestuurslid van de voetbalbond van Bahrein.

De geruchten gaan dat de spelers die op het veld verschenen de wedstrijd tegen Bahrein verkocht hadden en met opzet verloren. Hier heerst echter nog geen zekerheid over.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties