Boussoufa: "Racistische uitspraken zaten me tot hier"

Boussoufa: "Racistische uitspraken zaten me tot hier"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mbark Boussoufa stond vrijdagavond soms breed gebarend op het veld. Ariël Jacobs haalde hem naar de kant voor het escaleerde. Boussoufa was naar eigen zeggen het slachtoffer van racistische uitspraken.

We vroegen ons af waarom Boussoufa zo gepikeerd was tijdens de wedstrijd. Toen we de kleine Marokkaan vroegen wat er aan de hand was, zag je aan hem dat er iets scheelde. "In de eerste helft probeerde ik bij te sturen, maar in de tweede waren het andere dingen die me bezig hielden. Het had niets meer met voetbal te maken."

Toen we verder vroegen, gaf hij toe dat er bepaalde zaken gezegd waren. "Zowel op als naast het veld waren er mensen die me verwijten toeslingerden", klonk hij teleurgesteld. "Dit had niets met voetbal te maken. Ze probeerden me van het veld te schoppen en ik kreeg racistische zaken naar mijn hoofd geslingerd. Het zat me tot hier!"

"Als ze me proberen tegen te houden door met hun hand naar mij te slagen, reageer ik. Ik zal me niet zo vlug laten doen. Nee, ik ga geen namen noemen, zo ben ik niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties