Groep K: Liverpool op kop, Utrecht sterk

Yves Dekoning

Liverpool FC neemt meteen de leiding in groep K. De Engelsen wonnen met 4-1 van Steaua Boekarest. In het andere duel speelden Utrecht en Napoli 0-0 gelijk.

Liverpool, nam een vliegende start tegen Steaue Boekarest. Joe Cole onderschepte de bal en scoorde al na 27 seconden. Steaua vocht terug en kwam in de 13de minuut terug op gelijke hoogte na een knappe actie door het midden. Cristian Tanase werkte subliem af. Hierna bloedde de wedstrijd dood. De bezoekers gooiden achteraan alles dicht en de opbouw van de Reds verliep te traag. Verder dan enkele afstandsschoten kwam Liverpool niet. De Roemenen hadden bij momenten zelfs het overwicht.

Na rust kwam de thuisploeg dan toch sterker opzetten en werd beloond met een strafschop in de 56ste minuut. David Ngog zette deze feilloos om. Liverpool had de match onder controle zonder doelman Ciprian Tatarusanu echt in de problemen te brengen. In de slotfase kwamen er dan toch nog twee doelpunten bij. Lucas Leiva knalde een afvallende bal hard binnen en Ngog pikte in blessuretijd nog zijn tweede mee.

In de andere partij stond Utrecht goed zijn mannetje bij Napoli. De Nederlanders haalden een verdiend punt in Italië en konden zelfs aanspraak maken op meer. Ricky van Wolfswinkel kopte de beste kans naast terwijl Dries Mertens pal op de benen van Morgan de Sanctis trapte. Ook na rust kreeg van Wolfswinkel nog een uitstekende kans. Scoren lukte echter niet. De harde wedstrijd werd wel ontsierd door acht gele kaarten. De Belg Mertens was opnieuw één van de uitblinkers bij Utrecht. Napoli werd uitgefloten door de eigen supporters.