Ajax weerlegt clubicoon Cruijff

Ajax weerlegt clubicoon Cruijff
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In een column had Ajax-boegbeeld het hele beleid van de Amsterdammers met de grond gelijk gemaakt. De clubleiding reageert ontgoocheld op de kritiek en probeert die te weerleggen.

"Dit Ajax is nog slechter dan de ploeg uit de periode voordat Rinus Michels in 1965 bij de club kwam", zei Cruijff deze week nog. "Tweeënhalf jaar geleden verscheen het rapport Coronel, met daarin allerlei conclusies en suggesties voor de toekomst. Als je ziet wat daar van terechtgekomen is, dan is het één groot drama."

''Als je de resultaten van het vorige seizoen en dit seizoen naast de column legt en dat combineert met het feit dat bijna alle aanbevelingen uit het onderzoeksrapport van twee jaar geleden uitgevoerd zijn, dan kan je niet ander dan concluderen dat we ons niet kunnen vinden in de opmerkingen'', zegt een woordvoerder van Ajax.

''De kritiek strookt niet met de realiteit. Neem alle statistieken zoals het aantal punten en doelpunten, gemiddelde leeftijd van het elftal, aantal spelers uit de eigen opleiding, aantal internationals dat bij Ajax is opgeleid en je weet genoeg. Het gaat momenteel goed met Ajax en we investeren om verdere technische vooruitgang te boeken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties