Vålerenga zet inhaalbeweging in

viki meeuwis

In Noorwegen werd de 24e speeldag afgewerkt. Waar de spanning aan de top van het klassement weg leek te zijn, is die na de winst van Vålerenga op Viking nu teruggekeerd. Het verschil met leider Rosenborg bedraagt nu nog tien punten.

Viking kreeg dus Vålerenga over de vloer. Al vroeg in de match vielen er twee doelpunten. Harmeet Singh kreeg de bal toegespeeld door Morten Berre en wist de verdediging van Viking vakkundig op te rollen waarna ook keeper Jarstein verschalkt werd.  Viking wist iets later op gelijke hoogte te komen via een goal van Erik Nevland. VIF was de betere ploeg en kreeg de beste kansen. Net voor de rust kon Luton Shelton de voorsprong voor de bezoekers verder uitdiepen. Na de rust kende Viking een betere periode was André Danielsen kort na de pauze een doelpunt opleverde. Vålerenga was allerminst aangeslagen en ging volop voor de counter. Mohammed Fellah wist de bal in de kruising te schieten waardoor VIF weer op voorsprong kwam. Morten Berre deed ook een duit in het zakje en stelde zo de overwinning voor Vålerenga veilig.

De partij tussen SK Brann en Rosenborg eindigde in een 2-3 overwinning voor RBK. De jonge Marcus Henriksen wist de bezoekers in de elfde minuut op voorsprong te brengen. Pas tegen het einde van de eerste helft kon Birkir Mar Sæversson tegenprikken. Een vermeende handsbal van Kalvenes leverde RBK een strafschop op die trefzeker door Steffen Iversen in doel werd gewerkt. Een prachtig doelpunt van Petter Vaagan Moen deed de hoop herleven bij Brann maar het was Henriksen die in de slotfase de eindstand op 2-3 bracht.

IK Start won met 4-2 van Strømsgodset. Het was Godset dat het eerst scoorde via Ola Kamara. Iets later kon Ole Martin Årst de gelijkmaker binnenwerken. Twee goals voor Start, een via Clarence Goodson en een tweede van Årst leverde Start een 3-1 voorsprong op. Årst wist uiteindelijk nog een derde doelpunt te maken en zijn hattrick was voldoende voor de zege. Kamara kon in de slotfase nog de eerredder binnenwerken voor Godset.

Ook in de partij tussen Sandefjord en Tromsø vielen er verschillende doelpunten. Die match eindigde in een 3-5 overwinning voor Tromsø. Remi Johansen kon in de negentiende minuut de score openen. Op het half uur kon Diomande Eirik André Lamøy vrijspelen en die kon de gelijkmaker binnenwerken. Sandefjord kwam beter in de match maar het was Kayke Rodrigues die Tromsø verder deed uitlopen. Kort na de rust kon diezelfde Rodrigues nog twee keer scoren waardoor de bezoekers op een riante 1-4 voorsprong kwamen. Mourad en Gulsvik brachten Sandefjord opnieuw in de match maar in de slotfase kon Alexander Gabrielsen de 3-5 binnenwerken waardoor Tromsø de drie punten op zak kon steken.

Stabæk ging in eigen huis onderuit tegen Odd Grenland. Al in de eerste minuut kon Simen Brenne de bezoekers op voorsprong brengen. In de 23e minuut deed hij dat nog eens dunnetjes over. Een goal van Torgeir Børven leverde Odd de zege op.

Molde won met het kleinste verschil van Hønefoss dankzij een doelpunt van Baye Djiby Fall was voldoende om Molde van de overwinning te verzekeren.

Aalesund won van Kongsvinger dankzij twee doelpunten, eentje van Alexander Mathisen in het begin van de match en een van Peter Orry Larsen in de slotfase.