Anderlecht moest Tchité niet hebben in de zomer

Manuel Gonzalez
| 33 reacties
Anderlecht moest Tchité niet hebben in de zomer
Foto: © SC

Anderlecht heeft bevestigd dat het ex-speler Tchité (op foto in uitrusting van RSCA) in de zomer kreeg aangeboden. Het clubbestuur was echter niet geïnteresseerd in een terugkeer van de Burundees.

In de zomer waren vooral West Bromwich Albion en een aantal Griekse clubs in de markt om Tchité binnen te halen. Santander wou 8 miljoen euro voor zijn spits, maar alle clubs haakten af door de hoogte van het bedrag.

Op de allerlaatste dag van de transfermarkt lieten de Spanjaarden Tchité gaan voor een som van om en bij de twee miljoen euro. "Ik was toevallig in Spanje toen ik een scout van Anderlecht aan de lijn had voor een inlichting. Toen hij hoorde dat ik daar was voor Tchité, wilde hij weten wie in hem geïnteresseerd was. Hij zou me opnieuw opbellen als Anderlecht geïnteresseerd was", aldus de zaakwaarnemer van Tchité in Sport/VM.

"Toen hij opnieuw belde, vroeg hij of we wat konden wachten, maar dat kon niet, Standard wilde de zaak snel afsluiten. Daarna hoorde ik niets meer van Anderlecht. Later vernam ik dat een bestuurder van Anderlecht tegen zijn terugkeer gekant was."

Herman Van Holsbeeck bevestigt dat Tchité werd aangeboden in Brussel, maar hij zegt er ook meteen bij dat paars-wit niet geïnteresseerd was in een transfer van de aanvaller.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties