Anthuenis is nog niet uitgeblust voor eerste klasse

Mathias Dumarey
| 9 reacties
Anthuenis is nog niet uitgeblust voor eerste klasse
Foto: © SC

Aimé Anthuenis (foto) werd twee weken terug ontslagen als trainer van Lierse SK. Nu heeft de ex-bondscoach voor het eerst gereageerd op dat ontslag.

"Ik kan zeggen wat ik wil, het zijn uiteindelijk de cijfers die tellen als je geen punten hebt. Het was ook een beetje te voorzien. Destijds maakte ik hetzelfde mee bij Waregem: kampioen spelen met een team dat moest knokken. Er waren toen ook te veel spelers die mee de overstap maakten naar eerste klasse terwijl ze er eigenlijk nog niet rijp voor waren", aldus Aimé Anthuenis op de Oost-Vlaamse regionale zender TV-Oost.

Maged Samy, de voorzitter van Lierse, liet verstaan dat Anthuenis te oud is geworden om coach te zijn in eerste klasse. Daar kan de oefenmeester niet echt mee lachen. "Toen Lierse drie maanden geleden kampioen werd, was ik even oud. Ofwel moet ik in drie maanden tijd enorm verouderd zijn. Nu ja, het is allemaal praat. Men moet altijd iets weten te zeggen in die omstandigheden", weet Anthuenis die ook Tomasz 
Radzinski op de korrel neemt met zijn kritiek. "Hij heeft geen recht van spreken. Toen we kampioen werden, was hij gekwetst en dit seizoen is hij gewoon niet in vorm."

Anthuenis wil in de Jupiler Pro League blijven werken. "Ik weet niet wat de toekomst brengt, maar ik stop zeker niet als trainer op het hoogste niveau. De clubs mogen me altijd bellen, want ik sluit niets uit. Ik wil best wel werken als technisch directeur, maar hiervoor zijn nog niet veel teams in België rijp voor. Veel bestuursleden geven liever hun macht niet af. Ik heb alleszins te veel ervaring om gewoon niets te zitten doen", besluit Anthuenis.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties