Groep B: Bayer Leverkusen gaat aan kop

Bram Coenen

Bayer Leverkusen en Atlético Madrid hebben vanavond 1-1 gelijk gespeeld in Groep B van de Europa League. Leverkusen gaat daardoor aan de leiding.

Eren Derdiyok bracht de bezoekers uit Leverkusen net voor rust op voorsprong. Vijf minuten na de rust kon Simao echter opnieuw gelijk stellen voor Atlético Madrid. Door dit gelijkspel gaat Leverkusen nu aan kop met vier op zes. Atlético blijft laatste met één op zes.

In de andere wedstrijd uit Groep B klopte Rosenborg thuis Aris met 2-1. Moldskred opende de score voor de bezoekers, maar net voor rust kon Ruiz opnieuw gelijk stellen voor de Grieken. Zo'n twintig minuten voor tijd kon Prica de zege echter thuis houden voor de Noren. Aris en Rosenborg delen nu de tweede plaats met drie op zes.